Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Українець Яровий зі світовим рекордом виборов золото Паралімпіади в штовханні ядра

Ця медаль є четвертим золотом у скарбничці України в легкій атлетиці на цьогорічних Іграх
Олександр Яровий
Джерело: Суспільне

Український легкоатлет Олександр Яровий приніс Україні четверте золото Паралімпіади-2024 у легкій атлетиці. Спортсмен виграв змагання зі штовхання ядра у класі F20, також встановивши новий світовий рекорд, пише "Суспільне Спорт".

Олександр Яровий залишився задоволений виступом у змаганнях і цілком очікував від себе такого результату. За шість спроб у фіналі українець двічі покращив світовий рекорд іншого українця Максима Коваля (нині у цій дисципліні здобув бронзу, – ред.), встановлений у 2023 році на змаганнях у Франції – у четвертій та шостій спробах.

"Хотів стати першим і мені це вдалося. Перші спроби робив не дуже, щоб залишитися у секторі. А потім треба було брати ситуацію у свої руки та перемагати. Двічі побив світовий рекорд. Очікував такого від себе і хотів цього дуже сильно. Скільки змагань вже програвав, але йшов далі, не зупинявся і дійшов до цього", – передав свої емоції легкоатлет.

Яровий додав, що найбільше до його перемоги доклався тренер, а успіх став можливий завдяки силі духу, яку спортсмен показав під час виступу, та підтримці рідних.

Після виступу у фіналі легкоатлет тримався за руку. Але сказав, що нині з його ліктем усе гаразд.

Зазначимо, Олександру Яровому 25 років, він є паралегкоатлетом, представником Полтавщини. Він – бронзовий призер чемпіонату світу-2023 зі штовхання ядра та срібний призер Ігор-2020 в Токіо у класі F20.

Новини за темою: Бігунка Юлія Шуляр здобула своє перше золото на Паралімпіаді в Парижі і другу поспіль медаль на рівні Ігор

Нагадаємо, цього року Україну на Паралімпіаді представляють 140 спортсменів у 17 видах спорту. Найбільше спортсменів представлено у плаванні та легкій атлетиці – 37 та 28 відповідно.

Читайте також:
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком