Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Бігунка Юлія Шуляр здобула своє перше золото на Паралімпіаді в Парижі і другу поспіль медаль на рівні Ігор

Ця медаль стала 40-ю для України на Паралімпійських іграх-2024
Юлія Шуляр
Джерело: Суспільне

Українська спортсменка Юлія Шуляр стала паралімпійською чемпіонкою з бігу на 400 метрів у класі T12 на Іграх у Парижі. Це її перше золото на Паралімпіаді й друга поспіль медаль на рівні Паралімпійських ігор, повідомляє "Суспільне Спорт".

Бігунка пройшла до фіналу за результатами кваліфікації. У своєму забігу Шуляр показала другий результат, поступившись представниці Індії Діпті Джеванджі.

Час спортсменки (56.49 секунди) став для неї рекордом сезону, але виявився п'ятим за підсумками всієї кваліфікації.

Втім, у фіналі Шуляр змогла випередити всіх своїх суперниць. Ще й змогла оновити особистий рекорд: на фініші показала час 55.16 секунди, випередивши представницю Туреччини Айсел Ондер лише на 0.07 секунди.

"Задоволена, що я перша. У кваліфікації був більш економрежим, у фіналі виклалася на 1000%. Для мене кожна медаль, навіть якби я була другою чи третьою – навіть не знаю, як сказати. Дуже задоволена", – поділилася емоціями бігунка.

Ця нагорода є першою золотою медаллю у кар'єрі Шуляр на Паралімпійських іграх. Перед цим спортсменка стала срібною призеркою на 400-метрівці на попередніх Іграх у Токіо.

Загалом для українки це перше золото в кар'єрі на рівні великих змагань. На двох чемпіонатах світу вона двічі фінішувала другою.

Водночас ця медаль стала 40-ю медаллю України на Паралімпіаді-2024 і 10-ю саме у легкій атлетиці.

Новини за темою: Україна отримала третє золото на Паралімпіаді-2024

Як відомо, 28 серпня відкрили Паралімпійські ігри у Парижі. Цього року Україну на Паралімпіаді представляють 140 спортсменів у 17 видах спорту. Найбільше спортсменів – у плаванні та легкій атлетиці: 37 та 28 відповідно.

Більше ніж 23% представників української збірної – дебютанти Паралімпійських ігор. Загалом у Паралімпіаді візьмуть участь понад 4000 спортсменів, які змагатимуться у 22 видах спорту і розіграють 549 медалей.

Читайте також:
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН
Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком