Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Ukraine World News призупиняє мовлення телеканалу через тиск з боку силових структур

Джерело: TAK TV

Медіапроєкт Ukraine World News оголошує про тимчасове припинення мовлення телеканалу TAK TV через тиск з боку силових структур.

Як зазначає донька власника UWN Юлія Кропачова, у п’ятницю, 13 вересня, АРМА розпочало процедуру оцінки та подальшої передачі під зовнішнє управління медіаактивів, що належать Віталію Кропачову, попри відсутність рішення суду щодо його справи, жодних доказів його провини та очевидність сфальсифікованості справи.

"На жаль, ми змушені тимчасово призупинити нашу діяльність для її переосмислення та переформатування. Мені дуже важко про це говорити, але телеканал в його попередньому вигляді вже не буде, оскільки ми не можемо забезпечити чесність та прозорість редакційної політики під тиском правоохоронних органів, які сфальсифікували кримінальні справи проти мого батька. Зараз ми залишаємося працювати в digital-форматі. Ми зосередимося на виробництві контенту для YouTube та соціальних мереж. Ми будемо там, де українці отримують новини. Я налаштована створити чесний, актуальний, конкурентоспроможний медіапродукт, який відповідатиме потребам глядачів як в Україні, так і за її межами, попри намагання влади закрити рота незалежним ЗМІ.

Створений батьком UWN завжди стояв на журналістських принципах доброчесності та свободи слова і забезпечував українцям доступ до інформації, важливих тем і думок. Ця концепція залишається основною в нашій діяльності. Ми повернемось ще потужнішими.

Хочу нагадати, що проти власника UWN Віталія Кропачова було сфальсифіковано кримінальну справу. Немає жодних доказів його провини і в суді неодноразово розбивалися всі безглузді обвинувачення ДБР та прокуратури. Проте, попри це Печерський суд раз за разом відмовляється визнати очевидне – справа є сфальсифікованою, її мета – тиск, залякування та "віджим" вугільного підприємства, яке без жодних державних субсидій сплачувало мільярдні податки та забезпечувало тисячі робочих місць. Не зумівши зламати Віталія Кропачова в СІЗО, так звані правоохоронці вирішили позбавити права голосу журналістів UWN, які висвітлювали судовий процес проти бізнесмена. Всі права на телеканал TAK TV, що входить до медіапроєкту UWN, було передано в АРМА, заблоковано будь-які виплати співробітникам та контрагентам. Нагадаю, це сталося не просто до рішення суду, а навіть ще до завершення слідства! Про який справедливий суд може йтися?

Я щиро дякую нашим глядачам за довіру, а команді TAK TV – за їхній професіоналізм. Ми продовжимо працювати наперекір тиску з боку влади", – йдеться у заяві Юлії Кропачової.

Довідково

Медіапроєкт Ukraine World News – це об'єднання різних видів як телевізійних, так і цифрових медіа. Телемовлення представлено телеканалом TAK TV. Також до складу медіапроєкту Ukraine World News входять сайт, Facebook, Instagram, TikTok та Telegram-канал.

На YouTube Ukraine World News як окремий проєкт стартував у лютому 2023 року. Телеканал TAK TV розпочав мовлення на супутнику 1 травня 2024 року.

Єдиним власником UWN є бізнесмен Віталій Кропачов.

Читайте також:
Готовність до блекаутів: Мобільні оператори зможуть забезпечити зв'язок в середньому тільки на чотири години роботи без світла
Нацбанк вирішив зберегти облікову ставку на рівні 13%
З України хотіли вивезти скрипку Страдіварі
Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни