Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Україна та Ірландія підписали двосторонню угоду про підтримку та співпрацю

Цього року Дублін зобов'язався виділити Києву ще 128 млн євро
Джерело: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс підписали Угоду про підтримку України та співробітництво між двома країнами. Про це повідомляє Офіс президента.

Там нагадали, що від початку повномасштабної війни Дублін надав гуманітарну, стабілізаційну та нелетальну військову допомогу Україні на суму близько 380 млн євро. Цього року країна також зобов'язалася виділити Україні ще 128 млн євро на нелетальну військову підтримку і щонайменше 40 млн євро на гуманітарну допомогу.

Крім того, Ірландія надасть системи розмінування та обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів і братиме участь у коаліції з розмінування. Також країна вивчить інші потенційні шляхи підтримки в рамках коаліцій можливостей Контактної групи з оборони, таких як ІТ-коаліція.

Новини за темою: В Ірландії зменшилася кількість українських біженців, які проживають в державних помешканнях, десятки центрів закривають

Крім цього, Дублін забезпечить постійну підготовку ЗСУ через Місію ЄС з військової допомоги (EUMAM) в Україні.

"Ірландія сприятиме притягненню РФ до відповідальності, відшкодуванню шкоди, заподіяної агресією, і подальшому посиленню санкційного тиску на Росію", – додали в ОП, зазначивши, що країна також продовжить докладати дипломатичних зусиль для імплементації Формули миру та братиме участь у діяльності низки робочих груп і реалізації конкретних елементів формули, зокрема в роботі Міжнародної коаліції за повернення українських дітей.

Нагадаємо, раніше Київ підписав безпекові угоди з Чехією та Словенією.

Загалом Україна підписала вже 26 двосторонніх безпекових угод: із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією, СШАЄС, Естонією, Литвою, Польщею, Люксембургом, Румунією, Чехією, Словенією та Ірландією.

 
Читайте також:
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Україна не може оснастити навіть 4 із 14 необхідних бригад, – Зеленський
Зеленський розкрив основні пункти плану перемоги, який покаже Байдену
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому