Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Україна, починаючи з травня, мобілізує близько 30 тис. людей в місяць, – NYT

Зараз багато призовників завершують підготовку та ще не прибули на фронт

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Після того як в середині травня почав діяти новий закон про мобілізацію, Україна мобілізує до лав ЗСУ щомісяця близько 30 тисяч осіб. Про це пише The New York Times з посиланням на джерела.

Зазначається, що це у два-три рази більше, ніж за останні зимові місяці і приблизно стільки ж, скільки щомісяця набирає російська армія.

Видання пише, що зараз багато призовників завершують підготовку та ще не прибули на фронт. Втім, кілька бригад, які беруть участь у боях, повідомили про надходження поповнення останніми тижнями.

Зокрема, пресофіцер 33-ї механізованої бригади Назар Войтенков заявив у п’ятницю, що в його підрозділ "цього місяця надійшло більше новачків", ніж на початку року.

А пресофіцер 65-ї бригади, яка воює на півдні України, лейтенант Сергій Скібчик зазначив, що, порівняно з кінцем 2023 року, коли був гострий брак людей, ситуація трохи покращується. Невеликі групи призовників тепер просочуються в його підрозділ щотижня, "але наші потреби все одно перевищують кількість людей, які ми отримуємо".

Закон про мобілізацію

18 травня в Україні запрацював новий закон про мобілізацію

Тепер усі чоловіки віком від 18 до 60 років протягом 60 календарних днів зобов’язані оновити дані стосовно свого місця перебування. А вручення повістки буде вважатися здійсненим тоді, коли Територіальний центр комплектування надішле документ на останню відому адресу, за якою зареєстрована особа.

На облік будуть братися громадяни від 17 років. Виняток – особи, які відбувають покарання. 

Який зараз мобілізаційний вік в Україні?

Зараз громадян, які досягли 25-річного віку, зможуть узяти на облік військовозобов'язаних. Отже, їх мають право мобілізувати до лав ЗСУ. Такі чоловіки, перш ніж їх залучать до виконання завдань Сил оборони, мають пройти навчання та бойове злагодження.

Загалом мобілізаційний вік в Україні становить 18–60 років.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід