Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Угорщина відкрила першу державну двомовну школу для українських дітей

Освітній процес здійснюватиметься українською мовою з 1 по 12 клас
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

На державному рівні в Угорщині відкрили першу двомовну школу для українських дітей. МЗС України повідомляє, що це результат домовленостей президента Володимира Зеленського і прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Навчання у цій школі проходитиме рідною українською мовою з 1 по 12 клас, а програма включатиме вивчення угорської та англійської мов як іноземних. Фінансування навчального закладу здійснюється за рахунок коштів державного бюджету Угорщини.

"Відкриття цієї школи є важливим кроком на шляху розвитку Української всесвітньої спільноти. Забезпечення доступу до освіти рідною мовою є пріоритетом для президента Зеленського та важливою частиною нової комплексної політики МЗС щодо українців за кордоном. Школа в Будапешті не лише сприятиме збереженню української ідентичності, але й допоможе нашим дітям адаптуватися в іноземному середовищі, не втрачаючи свого культурного коріння", – наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та висловив вдячність угорській стороні за сприяння у цій важливій справі.

Участь у відкритті школи в Будапешті взяли голова Закарпатської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Віктор Микита, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина та посол МЗС України з питань світового українства Мар’яна Беца.

Нагадаємо, 2 липня вперше з початку повномасштабного вторгнення до Києва з несподіваним візитом прибув прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. 

Читайте також:
В Україні створили мобільний застосунок для школярів "Рятівничок"
Гранти для навчання студентів уже доступні в "Дії": Як оформити заявку та скільки можна отримати коштів?
Майже 6,3 тис. абітурієнтів цьогоріч відмовилися від бюджетного місця
Освітній омбудсман заявив про неприпустимість вимог до шкільного одягу дітей чи примусу до форми