Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

У столиці викрили неякісну партію форми для ЗСУ на 35 млн гривень: Підозрюваному загрожує до 12 років ув'язнення

Надана військова форма не відповідає технічним умовам
Джерело: Нацполіція
Правоохоронці повідомили про підозру директорові підрядної організації, яка надала неякісну військову форму на понад 35 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

З переможцем державних закупівель уклали три прямих договори. Він мав поставити формений одяг на суму понад 35 мільйонів гривень, що і зробив.

Однак під час проведення лабораторних досліджень експерти встановили, що військова форма не відповідає технічним умовам і її не можна використовувати за цільовим призначенням.

Нацполіція

Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання фігурантів, у їхніх автівках, офісних і виробничих приміщеннях. Для відшкодування завданих збитків на тимчасово вилучене під час обшуків майно суд наклав арешт.

Яким може бути покарання?

Директорові швейної фабрики повідомили про підозру. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна. Правоохоронці продовжують збирати доказову базу для притягнення всіх причетних до "схеми".

Читайте також:
Як допомогти підліткам уникнути небезпечної поведінки?: Поради психолога
У 2025 році для деяких абонентів може знову здорожчати Інтернет
Масштабні рейди ТЦК останніх днів - піар-хід, - політтехнолог
Майже 300 млн доларів надійшло до держбюджету України від Канади