Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

У Польщі в деяких регіонах через повінь запроваджують стан стихійного лиха

Стан стихійного лиха запроваджується на 30 днів
Стан стихійного лиха
Джерело: скріншот

Польський уряд від 16 вересня запровадив стан стихійного лиха у частинах Нижньосілезького, Опольського та Сілезького воєводств на півдні та південному заході країни – прорвало другу дамбу. Стан стихійного лиха уводять на 30 днів для покращення діяльності служб і боротьбу з наслідками повені, яка накрила країни Центральної Європи, сказав глава сейму Польщі Дональд Туск.

Посадовець наголосив, що кожен, хто постраждав від стихійного лиха, зможе звернутися до влади за місцем проживання для виплати негайної допомоги.

"Йдеться про вісім тисяч злотих (80 тис. гривень, – ред.) соціальної допомоги та дві тисячі злотих (20 тис. гривень) на допомогу від наслідків повені. Заявки розглядатимуться дуже швидко", – наголосив Туск.

До того ж політик має намір поспілкуватися з премʼєрами країн, які також на собі відчули наслідки стихійного лиха, – Словаччини, Чехії, Австрії.

Туск зазначив, що, мовляв, спільно будуть заохочувати Євросоюз фінансувати збитки, завдані повінню. І "для цього є спеціальні інструменти".

Новини за темою: Вчені попереджають, що кількість катастроф у світі, пов'язаних із водою і посухою, зросте, – CNN

Як відомо, сильні дощі, які приніс циклон "Борис", звалилися на країну 12 вересня. Опади призвели до швидкого підвищення рівня води в регіоні, причому південний захід Польщі опинився в найкритичніших умовах.

Найпроблемнішими територіями стали регіони, які розташовані нижче рівня моря. Особливо були занепокоєні ситуацією в Нижньосілезькому, Опольському, Сілезькому та Малопольському воєводствах.

Катастрофічна ситуація також спостерігається в місті Глухолаз, розташованому на південному заході Польщі поблизу Чехії. Там обвалився міст, вода тече вулицями рікою, а жителів просять евакуюватися.

Читайте також:
Вода зносить будинки і забирає життя: Європу накрили потужні повені. Відео
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС
У польському селі знайшли 50 різних джерел радіоактивних відходів
Україна не буде членом ЄС, якщо не врегулює питання Волинської трагедії, – Туск