Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

У Норвегії скасували отримання тимчасового захисту для біженців із шести областей України

Новації не стосуються людей, які вже отримали тимчасовий захист та їхніх близьких родичів

Ілюстративне фото

Джерело: DW

У Норвегії скасували автоматичне отримання захисту для українських біженців із шести областей України – Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської і Рівненської. Про це інформує пресслужба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України з посиланням на норвезький уряд.

Директорат у справах іноземців (UDI) вважає вищезазначені регіони безпечними. Тож ті, хто прибуватимуть до країни з цих областей, проходитимуть індивідуальну оцінку їхніх потреб у захисті та можуть отримати відмову у наданні притулку.

"Зміни необхідні Норвегії для контролю та сталості міграційних процесів, а також для подальшої можливості рівномірно допомагати українцям", – повідомляє українське відомство.

Крім того, пояснюють, що новації не стосуються людей, які вже отримали тимчасовий захист у Норвегії та їхніх близьких родичів. А ще – осіб, яким пропонують медичну евакуацію до Норвегії (пацієнтів служби Medevac), і, відповідно, родичів, які їх супроводжують.

Новини за темою: Україна підписала безпекову угоду з Норвегією

До речі, в січні цього року для того щоб уникнути надмірного навантаження на муніципалітети та зберегти високий рівень надання послуг і пільг, норвезький уряд вирішив вчергове обмежити фінансову допомогу біженцям з України.

Як відомо, Рада Європейського Союзу 25 червня офіційно схвалила пропозицію Європейської комісії продовжити дію механізму тимчасового захисту для понад чотирьох мільйонів українців, які рятуються від російської війни. Тимчасовий захист українців відтермінували до 4 березня 2026 року.

Читайте також:
Норвегія виділяє понад вісім мільйонів євро на евакуацію постраждалих від війни українців та лікування в Європі
Норвегія заявила про підвищений рівень радіації на кордоні з РФ
Канада надає Молдові кредит для підтримки біженців з України
Від початку великої війни Ірландія прийняла 109 тисяч українських біженців, - премʼєр Гарріс