Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

У МОЗ роз'яснили, чи потрібен рецепт для придбання ліків для фронту

У відомстві роз'яснили також момент щодо наркотичних, психотропних та ще деяких препаратів
Джерело: відкриті джерела

Препарати для потреб медичного фронту не потрібно буде купувати за електронним рецептом. Про це інформує пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

"Доступ до ліків для захисників – пріоритет найвищого рівня. Вони й надалі відпускатимуться без рецепта через відповідних дистрибʼюторів", – йдеться у повідомленні.

Однак у відомстві зазначили, що це передбачається на період дії воєнного стану.

Відповідно, дистрибʼютори (субʼєкти, що мають ліцензію на провадження господарської діяльності з виробництва, оптової торгівлі лікарськими засобами) можуть відпускати лікарські засоби військовим адміністраціям, підрозділам ЗСУ, організаціям та установам, що залучають до своєї діяльності волонтерів та надають гуманітарну допомогу.

Новини за темою: Ліки за рецептом. Сімейний лікар розповів, що не так із рішенням МОЗ

"Таким чином, механізм залишається незмінним: як і раніше волонтерські та благодійні організації на запит відповідної установи, військової частини чи закладу охорони здоровʼя можуть закуповувати рецептурні лікарські засоби безпосередньо у дистрибʼюторів без рецепта", – пояснили в МОЗ.

На які препарати це не поширюється

У відомстві уточнили, що норма не поширюється на закупівлю наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (хімічних речовин для виготовлення наркотичних та психотропних речовин), а також сильнодійних, отруйних, радіоактивних речовин.

Нагадаємо, в Україні з початку квітня рецептурні препарати можна буде купити не лише за паперовим, але й за електронним рецептом. Виписати електронний рецепт зможе лікар будь-якої спеціальності державної, комунальної чи приватної клініки або ж лікар-ФОП. Для цього закладу не потрібно мати договір із НСЗУ.

Читайте також:
"Зграя" однодумців, яка приходить на поміч усім українцям. Розмова із співзасновником громадської організації Олексієм Юдкевичем
Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ
Війна проти Росії – це наша війна. Розмова з очільником "Союзу гагаузів України" Василем Келіогло
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн