Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки

МВС РФ повідомило про розшук ще семи українських політиків

Колишній секретар РНБО Олексій Данілов

Джерело: ВВС Україна

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук колишнього секретаря РНБО України Олексія Данілова і ексміністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Про це йдеться на сайті російського відомства.

Крім того, у розшук оголосили колишнього главу МЗС України Павла Клімкіна, ексголову Верховної Ради і колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, ексміністра інформаційної політики України Юрія Стеця. Зазначається, що їх розшукують "за статтею КК", але не уточнюється, за якою.

У квітні Слідчий комітет звинуватив їх у здійсненні обстрілів та інших злочинів на Донбасі. У цьому ж переліку фігурував і колишній міністр інформаційної політики України Юрій Стець (2014–2019), якого також оголошено у розшук за неназваною статтею.

Данилов і Аваков, внесені до списку терористів та екстремістів Росфінмоніторингу, також розшукуються за статтею Кримінального кодексу, за якою, у базі не уточнюється. Аваков обіймав посаду голови українського МВС у 2014–2021 роках за президентів Петра Порошенка (2014–2019) та Володимира Зеленського.

Також Росія оголосила в розшук колишнього головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака та керівника антитерористичного центру при СБУ Василя Крутова.

Днями РФ оголосила в розшук президента України Володимира Зеленського, командувача Сухопутних військ Олександра Павлюка та колишнього президента Петра Порошенка, щоб встановити юрисдикцію російських законів у суверенних пострадянських країнах. Крім того, таке рішення Росії, ймовірно, є частиною операції "Майдан-3", вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також:
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський