Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

У Київській області у робочий режим переведуть усі Пункти незламності

Відновлення роботи Пунктів незламності в ОВА пояснили необхідністю забезпечити громадян світлом, електрикою та звʼязком через складну ситуацію з енергозабезпеченням
Ілюстративне фото
Джерело: ДСНС України

Усі Пункти незламності в Київській області переведуть в робочий режим. Таке доручення отримали всі райони та громади за результатами засідання штабу Ради оборони Київської області, повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

За його даними, нині в області вже функціонують 225 пунктів, готові до відкриття ще 397. Їх відкривають органи місцевого самоврядування, підрозділи ДСНС, "Укрзалізниця", місцевий бізнес. Відновлення роботи Пунктів незламності в ОВА пояснили необхідністю забезпечити громадян світлом, електрикою та звʼязком через складну ситуацію з енергозабезпеченням. 

Керівникам громад доручили оновити всі дані про адреси пунктів і постійно інформувати місцевих жителів. 

"Чітка інформація: місце, графік та умови роботи. Мешканці не повинні по всьому населеному пункту бігати і розшукувати, де б підзарядити телефон або гаджети", – заявив Кравченко.

Обов'язково у Пункті незламності має бути світло, інтернет, доступ до мобільного зв'язку всіх операторів, вода та аптечка. Крім того, голови громад мають проаналізувати скарги громадян і визначити де потрібно відкрити додаткові Пункти незламності, адже в деяких місцях їх немає.

Варто нагадати, що розташування Пунктів незламності можна дізнатися у "Дії навіть онлайн. Для того щоб переглянути карту, треба зайти у застосунок, натиснути "Послуги", обрати "Пункт незламності" і вибрати область. Потім можна буде завантажити карту, вона буде доступна також офлайн. "Дія" має показувати всі Пункти незламності в радіусі 1,5 кілометра. 

Читайте також:
Показники лічильника передали з запізненням. Що тепер буде – пояснюють енергетики
Готовність до блекаутів: Мобільні оператори зможуть забезпечити зв'язок в середньому тільки на чотири години роботи без світла
Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв
Відключень буде більше? У Центрі енергетичних досліджень заявили про нову ймовірно аварію на Південноукраїнській АЕС