Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

У кілька кліків через "Дію": Уряд затвердив програму Національного кешбеку

Повноцінно послуга запрацює у вересні

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України затвердив програму Національного кешбеку. Це дозволить українцям отримувати до трьох тисяч гривень компенсації щомісяця за купівлю товарів українського виробництва, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Приєднатися до програми можна буде через "Дію", де в кілька кліків можна перевірити суму нарахованого й виплаченого кешбеку. І потім витратити таку компенсацію на деякі послуги.

"За ці гроші можна буде оплатити комуналку, задонатити на армію, придбати військові облігації. Також кешбек можна витратити на транспорт, мобільний звʼязок, спорт, кіно й оплатити медичні послуги, – розповів Федоров.

Що ж до українських виробників та продавців, то вони зможуть через "Дію" зареєструватися в програмі та подати перелік товарів.

Повноцінно послуга має запрацювати вже у вересні.

Telegram: Михайло Федоров

Про запуск послуги ще в липні повідомляла віцепрем’єр-міністерка, міністерка економіки Юлія Свириденко.

Посадовиця розповідала, що продавці, які працюють на загальній системі оподаткування, можуть доєднатися до цієї програми. А ще – виробники, які зареєстровані як суб'єкти господарювання на території України, та надати інформацію про товари, вироблені ними на території країни.

У програмі Нацкешбеку зможуть брати участь товари, які вироблені в Україні та мають відповідний штрих-код країни виробника. Наприклад, в "Епіцентрі" частка українських товарів за результатами роботи у 2024 році складає 53%. 

Свириденко стверджувала, що вересень буде пілотним етапом у цій програмі. А надалі за результатами мають визначити, чи будуть наступні етапи такого проєкту.

Читайте також:
Україна стала останньою у світі за народжуваністю і першою за смертністю, – дані звіту ЦРУ
Україна планує оподатковувати посилки з міжнародних маркетплейсів. Як це вплине на держбюджет
За три дні в "Дію" надійшло понад 400 тисяч пропозицій на шлюб онлайн
У серпні інфляція в річному вимірі зросла до понад 7%