Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

У голови Держекоінспекції Карпатського округу знайшли незаконні активи на 19 млн гривень

Серед цих активів – два автомобілі преміумкласу. Один 2023 року випуску, вартістю 9,4 млн гривень, інший – 2021 року випуску, вартістю 2,6 млн гривень

НАЗК підтвердило наявність у чиновника необґрунтованих активів

Джерело: ДБР

У начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу виявили необґрунтовані активи на понад 19 млн гривень. Тому Державне бюро розслідувань ініціювало моніторинг способу життя чиновника Національним агентством з питань запобігання корупції. Про це повідомляє пресцентр ДБР.

Зокрема, працівники Держбюро провели обшуки за місцем реєстрації та проживання посадовця та членів його сім’ї, а також обшуки у приміщеннях і автомобілях, які можуть бути незаконно набутими активами.

"Були вилучені документи, а також зафіксовані відомості, що могли бути використані під час проведення моніторингу способу життя посадовця. НАЗК підтверджено, що протягом 2020–2023 років він, члени його сім’ї та пов’язані з ними фізичні особи за його дорученням набули необґрунтованих активів на загальну суму 19 млн 313 тис. гривень", – йдеться в дописі.

Серед цих незаконних активів:

  • два автомобілі преміумкласу. Один – 2023 року випуску вартістю 9,4 млн гривень, інший – 2021 року випуску вартістю 2,6 млн гривень;
  • чотири квартири в Івано-Франківську сукупною вартістю понад 4 млн гривень;
  • нежитлове приміщення в Івано-Франківську вартістю 3 млн гривень.

ДБР

ДБР

ДБР

ДБР

Відкрито кримінальну справу за фактом незаконного збагачення чиновника (ч. 1 ст. 368-5 КК України).

Нагадаємо, нещодавно Національне агентство з питань запобігання корупції перевірило декларацію народного депутата України Олександра Фельдмана за 2021 рік і виявило, що він приховав статки у сумі 5,8 млрд гривень. Хоч відомство не називає ім'я нардепа, але на сайті Нацагентства є інформація, що недостовірні відомості на суму понад 5,8 млн гривень виявили у декларації за 2021 рік народного депутата Олександра Фельдмана.

Читайте також:
ДБР завершило розслідування у справі про держзраду Дубінського
У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки"
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
ДБР затримало двох військових, які вирішили заробити на ухилянтах