Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

Торгували дітьми під виглядом сурогатного материнства: Зловмисники невдовзі постануть перед судом

До злочинної організації входило 12 осіб, з яких два співорганізатори та 10 членів
Організаторам незаконної схеми загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна
Джерело: Київська міська прокуратура

У Києві судитимуть організатора та двох учасників злочинної організації, яка займалася вербуванням жінок для участі у програмах сурогатного материнства для самотніх іноземців. Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

Зловмисниками виявились в.о. директора харківської клініки та перекладач, які під прикриттям програми сурогатного материнства за гроші допомагали стати батьками самотнім чоловікам із країн Західної Європи.

Загалом, за версією слідства, до злочинної організації входило 12 осіб, з яких два співорганізатори та 10 членів. Обидва організатори – керівники медичних клінік. Один з них у минулому – працівник правоохоронного органу та діючий адвокат. Інші учасники схеми – працівники згаданих клінік, менеджери, адміністратори, перекладачі та адвокат.

"Учасники схеми підшуковували жінок з Харківщини, які мають фінансові проблеми та обманом умовляли стати сурогатними матерями нібито для родин іноземців, які не можуть мати дітей без допомоги лікарів. На зустріч з жінками іноді навіть приходили сімейні пари, для яких начебто народжували дітей", – йдеться в повідомленні.

Таким чином зловмисники отримували від іноземців клініки від 50 до 70 тис. євро за весь комплекс послуг за народження дитини. З них плата сурогатним матерям становила до 12 тис. євро. Оскільки клініки в порушення закону надавали послуги чоловікам, що не мали дружини, матір для дитини обирали з каталогу донорів за фото.

Новини за темою: Про ЕКЗ, сурогатне материнство, усиновлення та реабілітацію жінок. Розмова з Іриною Сисоєнко

"Після народження дитини сурогатною матір’ю їй казали, що саме її мають офіційно записати мамою дитини, хоча від початку жінок переконували, що вони народжують дітей для сімейної пари. Далі сурогатна мама повинна дати дозвіл на вивіз дитини за кордон. Якщо жінки не погоджувались на такі умови, їм погрожували не заплатити повну суму за їх послуги як сурогатної матері", – кажуть в прокуратурі.

Організаторам незаконної схеми загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:
Замовив через неприязні стосунки: На Київщині в одному з готелів сталось вбивство
Заробили на ухилянтах понад 40 млн гривень: СБУ затримала злочинців, причетних до схеми
Ватажку "ДНР" Пушиліну та ще двом окупаційним посадовицям оголосили підозру в депортації українських дітей до РФ
Ексвчителя фізкультури з Харкова, якого підозрюють у розбещенні неповнолітніх, взяли під варту