Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Світлана Гринчук стала очільницею Міндовкілля

На цю посаду Гринчук перейшла з поста заступниці міністра енергетики
Світлана Гринчук
Джерело: відкриті джерела

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України очолила Світлана Гринчук. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Таке рішення підтримали 246 парламентарів.

На цю посаду Гринчук перейшла з поста заступниці міністра енергетики.

Що ж до попередника Гринчук Руслана Стрільця то його звільнили з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України напередодні.

Новини за темою: Кадрові зміни в парламенті можуть негативно вплинути на стосунки України з міжнародними партнерами, – нардепка

Що відомо про нову очільницю?

Світлана Гринчук закінчила Чернівецький торговельно-економічний інститут (Київський національний торговельно-економічний університет) та є кандидатом економічних наук. 

З 5 вересня 2023 року Світлана Гринчук перебувала на посаді заступниці міністра енергетики України.

У 2022 році була заступницею міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції. Протягом роботи в Міндовкілля опікувалась ратифікацією та імплементацією Паризької кліматичної угоди та забезпеченням виконання Україною міжнародних зобов’язань за Кіотським та Монреальським протоколами.

Також Гринчук координувала роботу з питань зміни клімату, євроінтеграції, сталого розвитку, енергетичної ефективності та кліматичних фінансів. Працювала радником на громадських засадах міністра фінансів, прем’єр-міністра України.

З 2023 року і до призначення на посаду заступниці міністра енергетики була директоркою Офісу підтримки реформ при Міненерго.

Політикиня є експерткою у сфері енергетики, зміни клімату та захисту довкілля з досвідом роботи в уряді України (Секретаріат КМУ, Міндовкілля), міжнародних фінансових інституціях (Світовий банк), міжнародних проєктах технічної допомоги (GIZ, USAID).

Крім того, брала участь у переговорах у межах ООН, Енергетичного співтовариства, OECD тощо.

Читайте також:
Уряд перейменував два міністерства
Зеленський зробив кадрові призначення в Офісі президента
Віталій Коваль очолив Міністерство аграрної політики
Герман Сметанін став новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості України