Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Кадрові зміни в парламенті можуть негативно вплинути на стосунки України з міжнародними партнерами, – нардепка

В уряді 4 вересня пройшло декілька значних ротацій
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Народна депутатка Оксана Савчук в інтерв'ю ТАК TV заявила, що кадрові зміни, які нині відбуваються в парламенті, можуть негативно вплинути на стосунки України з міжнародними партнерами, оскільки тривають у складний час, коли країна потребує стабільності та підтримки.

Також політикиня наголосила на важливості прозорості в ухваленні кадрових рішень та висловила своє занепокоєння щодо зневаги з боку урядовців, які не відзвітували перед парламентом.

"Це був день голосування таких кадрових моментів і не всі зміни відбулися, які хотіли в Офісі президента. Там, де не було міністрів, присутність прем'єра, взагалі була велика зневага до парламенту, бо не прийшли міністри в той день, коли мали прозвітуватися. Переконана, що ситуація в непростий час, коли Україна має внутрішні стосунки з партнерами і зав'язані комунікації, робити такі екстрені кадрові зміни – це не на руку нашій державі. Не можу зрозуміти цих кадрових ротацій на шахівниці української землі", – прокоментувала Савчук.

Водночас нардепка висловила припущення, що, можливо, хтось думає, що зміна міністрів якось вплине на рейтинг влади. Проте, мовляв, люди не знають навіть їхніх імен, бо це не впливає на покращення ситуації в Україні.

"Вважаю, всі кадрові зміни, які відбувалися в голосуванні, були з порушенням закону, бо, на жаль, парламент не захотів прийняти звіти. Нещодавно було п'ять років роботи парламенту – якщо його проаналізувати, то це приклад, куди прийшли найменш фахові представники з усіх сфер. Той парламент, який принизив парламентаризм монобільшістю. Проблема цього парламенту – це монобільшість та їхні сателіти, коли не вистачає голосів. І тому вся ця ситуація цим і пояснюється", – резюмувала Савчук.

Зміни в уряді

Нагадаємо, 4 вересня вранці Верховна Рада вже погодила звільнення:

Уже надвечір на засіданні фракції "Слуги народу" за участі президента Володимира Зеленського вирішили щодо ротацій в уряді.

Що вирішили, розповів глава фракції Давид Арахамія:

  • МЗС – Андрій Сибіга;
  • Мінрегіон – віцепрем'єр Олексій Кулеба;
  • Міністр юстиції – віцепрем'єр з євроінтеграції Ольга Стефанішина;
  • Мінветеранів – Наталія Калмикова;
  • Міністерство культури та інформаційної політики – Микола Точицький;
  • Мінагро – Віталій Коваль;
  • Мінмолоді – Матвій Бідний;
  • Мінекології – Світлана Гринчук;
  • Мінстратпром – Герман Сметанін.

Олександр Камишін переходить в Офіс президента, де продовжить займатися питанням озброєння та інфраструктури. Також в ОП переходить Ірина Верещук, яка буде працювати профільною заступницею керівника ОП.

Читайте також:
Зеленський зробив кадрові призначення в Офісі президента
Віталій Коваль очолив Міністерство аграрної політики
Герман Сметанін став новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості України
Мінветеранів очолила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова