Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Створення військово-політичних малих союзів можливо, але це нічого не дасть Україні, – Чернєв

Це не говорить про те, що якась з країн НАТО буде дійсно підписувати окремий військовий договір з Україною
Джерело: відкриті джерела

Народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв в ефірі UWN прокоментував можливість створення військово-політичних малих союзів та чи будуть вони корисні Україні.  

"Я б не називав ці союзи військово-політичними – це більше політичне все ж таки. Тому що коли ми говоримо про військовий союз – це все ж таки якісь взаємні зобов’язання вступати в бойові дії, якщо на одну з цих країн є напад. Усвідомлюючи те, що ці країни є країнами НАТО і вони також під захистом цієї парасольки НАТО і 5-ї статті НАТО, то я дуже сумніваюсь, що ці країни, навіть підписуючи такі договори з Україною, – вони вступлять у бойові дії, тому що це означатиме, що одразу всі країни НАТО вступають до цієї битви", – пояснив Чернєв.

"Це не зробить ні Польща, ні Британія, ні країни Балтії – наші найближчі сусіди і наші дійсно такі братські по-справжньому народи. Тому що це неможливо в тій конфігурації, в якій ми маємо. Говорити про те, що якась з країн НАТО буде дійсно підписувати окремий договір військовий з нами – я дуже сумніваюся в цьому. З іншими країнами можливо, умовно кажучи, з якимось Ізраїлем, який не вступить, чи Австралією, чи якоюсь іншою країною. Теоретично можливо, але що це нам дасть?" – резюмував він. 

Читайте також:
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії
Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні
Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян