Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

США найближчим часом нададуть Україні 3,9 млрд доларів траншу: На що підуть кошти

Ці кошти спрямують на виплати заробітної плати вчителям, співробітникам ДСНС, працівникам державних органів, а також на підтримку першочергових соціальних видатків
Джерело: відкриті джерела

Україна найближчим часом отримає 3,9 млрд доларів гранту від Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів країни.

Відповідну угоду підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Боб Сом.

Зазначається, що це перший транш прямої бюджетної підтримки від США у 2024 році. Загалом цей пакет включає 7,85 млрд доларів.

Ці кошти спрямують на виплати заробітної плати вчителям, співробітникам ДСНС, працівникам державних органів, а також на підтримку першочергових соціальних видатків (виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім’ям та особам з інвалідністю).

Нагадаємо, нещодавно постійні представники країн Європейського Союзу погодили першу регулярну виплату для України у розмірі майже 4,2 млрд євро в межах програми Ukraine Facility.

Наступним кроком Рада ЄС перейде до письмової процедури і затвердить відповідне рішення.

Також Сполучені Штати Америки нещодавно оголосили про новий пакет безпекової допомоги для України у розмірі 200 млн доларів за програмою спеціальних президентських повноважень. 

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід