Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Справа про хабар ексзаступника міністра економіки: Суд обрав запобіжний захід його спільнику Кобиляцькому

Кобиляцького зобов’язали перебувати під цілодобовим домашнім арештом
Сергій Кобиляцький
Джерело: відкриті джерела

Ще двом спільникам ексзаступника міністра енергетики Олександра Хейла, якого правоохоронці викрили на хабарі в 500 тисяч доларів, обрали запобіжний захід. Про це повідомив журналіст Олег Новіков, який спеціалізується на висвітленні діяльності НАБУ, у Telegram.

Зокрема, ексгендиректору ДП "Селидіввугілля" Сергію Кобиляцькому суд обрав цілодобовий домашній арешт та поклав на нього низку обов'язків, зокрема, носити електронний браслет, здати закордонні паспорти тощо.

Зазначимо, що саме Кобиляцького нещодавно призначили виконуючим обов'язки генерального директора ДП "ВК Краснолиманська". Проте шахтарі виступили категорично проти нового керівника. Адже "Селидіввугілля" під керівництвом Кобиляцького "напрацювало" на 29 мільйонів гривень боргу із заробітної плати, понад 1200 виконавчих проваджень, мільйонні розкрадання на тендерах та крадіжки чужого вугілля.

Також суд узяв під варту керуючого директора ТОВ "Миколаївська електропостачальна компанія" Євгенія Лута. Проте йому призначили альтернативу – 7 млн гривень застави.

Наразі до всіх підозрюваних у справі застосовані запобіжні заходи.

Що відомо про справу?

12 серпня стало відомо, що чинного заступника міністра енергетики Олександра Хейла викрили на хабарі у пів мільйона доларів за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району.

За цю суму чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини. Йдеться про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку Східного фронту – Покровському.

Слідство встановило, що представники цієї галузі звернулися до заступника міністра енергетики ще навесні. Проте він почав вимагати кошти. 

Вчора Кабмін звільнив Хейла з посади на терміновому засіданні.

Читайте також:
Допомагали уникнути мобілізації: На хабарях викрили заступника керівника Івано-Франківського ТЦК і двох службовців
За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу
Митники з Черкащини отримали п’ять років в’язниці за хабар
Заступник міністра енергетики Олександр Хейло вимагав пів мільйона доларів за дозвіл на евакуацію обладнання: Його вже звільнено з посади. Оновлено