Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Митники з Черкащини отримали п’ять років в’язниці за хабар

Їх на два роки позбавили права обіймати посади в правоохоронних органах
5 років позбавлення волі отримали митники Черкащини за отримання хабаря
Джерело: ДБР

На Черкащині двох митників визнали винними в одержанні неправомірної вигоди та призначили їм покарання у виді позбавлення волі на строк п'ять років. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Крім того, їх на два роки позбавили права обіймати посади в правоохоронних органах, а також конфіскували належне їм майно та позбавили спеціального звання.

Передісторія

Слідство встановило, що у 2023 році інспектори проводили перевірку під час розмитнення 25 автомобілів, ввезених із-за кордону.

"Вони викликали декларанта, який завозив автомобілі, та повідомили йому, що він нібито занизив вартість автомобілів, за що йому загрожує покарання та штраф. Аби уникнути цього, фігуранти запропонували владнати питання за 1250 доларів", – йдеться в публікації.

Ділків було затримано під час передачі хабаря.

Раніше

Нагадаємо, СБУ затримала керівників Департаменту Держмитслужби, які "обклали даниною" регіональні митниці. За різні суми хабарів фігуранти "гарантували" посадовцям не створювати штучних перешкод у професійній діяльності. В обмін на "данину" очільники відомчої безпеки обіцяли також "прикривати" службові порушення митників.

Крім того, нещодавно пасинку головного судексперта Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНІДСЕ) Олександра Рувіна Назару Шептицькому детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру стосовно торгівлі керівними посадами у структурі Державної митної служби. 

Читайте також:
Побиття ветерана на Черкащині: Підозрюваного взяли під варту
Побиття ветерана на Черкащині: Поліція затримала підозрюваного в нападі
Святкування Рош га-Шана: Хасидів просять утриматися від поїздки в Україну
Побиття військового на Черкащині: Підозрюваного оголосили в розшук