Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

"Схеми" знайшли російські паспорти у власників мережі мікрокредитних організацій

"Просто Позика" офіційно на 90% належить громадянину України Андрію Манучарову, який у 2014 році у Криму отримав російське громадянство
У власників мережі мікрокредитних організацій журналісти знайшли російські паспорти
Джерело: Радіо Свобода

У власників мережі мікрокредитних організацій журналісти знайшли російські паспорти. Про це повідомляється у розслідуванні "Схем".

Йдеться про компанії "Просто Позика" та "Тайм Кредит", які мають десятки філій по Україні. Принцип роботи в тому, що вони пропонують невеликі кредити, проте процентна ставка може сягати аж до півтора мільйона відсотків річних.

Журналісти з’ясували, що "Просто Позика" офіційно на 90% належить громадянину України Андрію Манучарову, який у 2014 році у Криму отримав російське громадянство.

До приходу в мікрокредитний бізнес він працював на державній службі. Зокрема, в Україні він очолював "Укрморпорт", маючи у підпорядкуванні 19 українських морських портів, а в Росії був радником генерального директора федерального підприємства РФ "Росморпорт", яке оперує всіма морськими портами країни-агресора.

Компанією "Тайм Кредит" володіє дружина Манучарова Наталія. Хоча в офіційному українському реєстрі вказана як громадянка України, проте "Схеми" встановили, що вона також отримала громадянство РФ у 2014 році.

А їхній син Іван Манучаров є депутатом підконтрольного Росії парламенту окупованого Криму від партії "Єдина Росія" та підтримує вторгнення РФ.

Додамо, що цього року НБУ продовжив ліцензії для провадження діяльності компаніям "Просто Позика" та "Тайм Кредит". Термін дії – необмежений.

Раніше журналісти встановили, що дружина нового заступника голови Національної поліції України Дмитра Тишлека має російське громадянство.

За даними видання, родина дружини Тишлека – Олександри Балакай орієнтовно у 2000 році переїхала у Ростовську область й отримала російське громадянство. Відомо, що російський паспорт Олександри Балакай залишався чинним до літа цього року.

Читайте також:
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
"Шахеди" можуть атакувати Україну щоночі, – розвідка
Російські війська вдосконалили свою тактику і захоплюють території на сході України з небаченою швидкістю, – The Washington Post
У Бердянську ліквідували суддю-зрадника Ломейка