Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

СБУ викрила схему, яка профінансувала бойовиків "ДНР" на понад 50 млн гривень

Зловмисники здійснювали розрахунки через підсанкційні фінустанови країни-агресора
СБУ і ДБР викрили масштабну схему фінансування терористичної організації
Джерело: СБУ

Служба безпеки і Державне бюро розслідувань викрили масштабну схему фінансування терористичної організації "ДНР" у Вінниці та Житомирі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Незаконна діяльність була розпочата до початку війни і поповнила "бюджет" бойовиків "ДНР" на загальну суму понад 50 млн гривень. 

Зловмисники займались постачанням гірничого обладнання з тимчасово окупованої Донеччини на підконтрольну Україні територію. Незаконна діяльність забезпечила регулярні надходження до терористичної організації "ДНР" у вигляді "податків" і "зборів".

Як свідчать дані СБУ, надалі ці гроші були спрямовані на матеріально-технічне забезпечення бойовиків на Східному фронті.

Новини за темою: Переховувалися від правосуддя: У Києві та Одесі СБУ затримала двох колаборанток

Щоб оминути заборону на торгівлю із тимчасово захопленими підприємствами Донеччини ділки створили мережу фіктивних комерційних структур у Житомирській області та в Росії. А через підсанкційні фінустанови країни-агресора здійснювали розрахунки.

Додамо, раніше СБУ ліквідувала потужний проксі-центр в Полтаві, за допомогою якого спецслужби РФ мали доступ до українського інтернет-простору. З його допомогою абоненти будь-якої країни могли видавати себе за користувачів українського мобільного інтернету. Вартість такої послуги становила майже 2,5 тис. гривень на місяць.

Читайте також:
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень