Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

Російські війська просунулися під Покровськом і Сіверськом

Не припиняють загарбники наступати також у районі Торецька, Диліївки та Неліпівки

Війська РФ. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Війська РФ просуваються на південь від Сіверська та на схід і південний схід від Покровська, що на Донеччині. Це фіксують аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначають, що окупанти атакували поблизу Глибокого, Тихого та Вовчанська Харківської області, проте не досягли жодних підтверджених успіхів.

Продовжили наступати загарбники на лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна, але без підтверджених змін на лінії фронту.

Крім того, вороги нещодавно просунулися на південь від Сіверська, що на Донеччині, і продовжили там свої наступальні операції. Аналітики ISW посилаються на геолокаційні кадри від 2 жовтня, де видно, що російські війська просунулися на північ від Веселого.

"3 жовтня окупанти атакували біля Спірного (на південний схід від Сіверська), продовжували наступ у районі Часового Яру, але не досягли жодних підтверджених успіхів. І тривали атаки в районі Калинівки, Іванівського, Білої Гори, Ступочок та Андріївки", – йдеться у звіті.

Не припиняють росіяни наступати також у районі Торецька, Диліївки, Неліпівки, в напрямку Щербинівки і Сухої Балки. Втім, підтверджених успіхів у цих населених пунктах не було.

Однак днями вороги просунулися на схід і південний схід від Покровська, на південь від Новоторецького та до східної околиці Лисівки. До того ж далі на захід і південний захід від Новогродівки.

Ще путінські війська продовжували наступальні операції на захід від Донецька, однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було. Проте експерти Інституту вивчення війни стверджують, що окупанти просунулися на південний захід від Донецька. А геолокаційні кадри, опубліковані 2 жовтня, свідчать про їхнє просування вздовж дороги Павлівка – Богоявленка на північний захід від Вугледара.

Водночас загарбники продовжували наступати на заході Запорізької області на північ від Роботиного поблизу Новоданилівки та на південь від Степногірська біля Кам’янського.

Новини за темою: РФ тисне на кількох напрямках на фронті

Що кажуть у Генштабі ЗСУ?

Разом з тим у зведенні Генерального штабу Збройних сил України зазначено, що протягом минулої доби наші воїни відбили одну атаку неподалік Спірного.

Шість спроб росіян просунутися уперед поблизу Часового Яру, Андріївки, Білої Гори та Ступочок українські захисники зупинили на Краматорському напрямку. Ситуація контрольована. Ворог діяв за підтримки авіації – бив КАБами у районі Часового Яру.

Також ворожа авіація завдала бомбардувань по районах населених пунктів Катеринівка, Дружба та Клебан-Бик на Торецькому напрямку. І дев’ять разів окупанти намагалися просунутися вперед у районі Торецька, Дачного та Неліпівки.

Тим часом 30 атак за минулу добу відбили наші захисники на Покровському напрямку.

Слід нагадати, що Сили оборони України залишили позиції у Вугледарі. Про те, що воїни ЗСУ вийшли з міста, офіційно стало відомо 2 жовтня. Військові заявили, що, попри значні втрати, РФ не зупинилася і продовжила штурми на Вугледар. 

Читайте також:
Мобілізаційний вік в Україні має стартувати з 20 років, – нардеп
Україна і Чехія разом вироблятимуть артснаряди 155 мм калібру
Країни НАТО не збиватимуть ракети і дрони над Україною так, як це роблять над Ізраїлем, бо це втягне альянс у війну, – Пентагон
Стало відомо, де окупанти утримують викрадених в Мелітополі журналістів