Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

Шість компаній, які контролював російський олігарх Горіловський, націоналізують

Підприємства олігарха беруть участь у виробництві комплектуючих для стрілецької зброї Збройних сил Росії
Мирон Горіловський
Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Мін’юсту про передачу в дохід України активів підсанкційних російських олігархів, зокрема Мирона Горіловського. Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Йдеться про шість українських компаній, що входять до промислового конгломерату "Група Поліпластик". Він є найбільшим виробником полімерних труб і композитних полімерних матеріалів в Європі.

Саме через підконтрольних осіб олігарх володів частками в цих компаніях. Слідство з'ясувало, що фірми Горіловського надають свою продукцію для потреб військових баз, заводів та загарбницьких органів РФ – насамперед у тимчасово окупованому Криму.

До того ж підприємства беруть участь у виробництві комплектуючих для стрілецької зброї Збройних сил Росії. Тому цей олігарх та його спільники фінансують війну РФ проти України.

"Горіловський володів українськими "філіями" через третіх осіб та офшорні компанії. Наразі суд ухвалив рішення про стягнення корпоративних прав цих підприємств у власність України та їхньої безперебійної роботи на користь нашої держави", – йдеться в публікації.

Нині триває розслідування для встановлення всіх фактів злочинної діяльності бенефіціарних власників російської корпорації.

Новини за темою: Суд стягнув в дохід держави активи російського олігарха Івана Саввіді

Варто додати, що ще один російський олігарх Михайло Шелков створив злочинну організовану групу, до складу якої увійшли колишній директор ТОВ "Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат", бенефіціар і директорка австрійської компанії.

За такою схемою Росія отримала титановмісні концентрати майже на 90 мільйонів гривень. А продукцію використовують для потреб Міністерства оборони РФ та російського оборонно-промислового комплексу. Влітку Бюро економічної безпеки оголосило Шелкову підозру.

Читайте також:
У транспортно-логістичній сфері через мобілізацію не вистачає 30 тисяч водіїв
Застосунок "Армія+" незабаром оновлять. Які функції додадуть?
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
Франція відправляє в Україну 12 САУ Caesar