Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

РФ почала наступ раніше запланованих термінів і розширила зону боїв майже на 70 км, – Сирський

Мета росіян – змусити Сили оборони України задіяти додаткові бригади з резерву

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський

Джерело: Генштаб ЗСУ

Російська армія, побачивши перекидання українських військ, почала новий наступ раніше запланованих термінів. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За словами головкома, противник розширив зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, таким чином намагаючись змусити Сили оборони України задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Наразі основні зусилля ворог зосередив на напрямку Стрілеча – Липці та на захопленні міста Вовчанськ з подальшим виходом до Білого Колодязя і розгортанням наступу в тил військ ЗСУ.

"Утім, ми розуміємо, що попереду будуть важкі бої і ворог до цього готується. За таких обставин ми маємо не допустити подальшого просування ворожих військ стійким утриманням зайнятих рубежів і позицій, ударами авіації, ракетних систем, вогнем артилерії та танків завдати йому максимальних втрат, а також створити умови для розгрому діями мобільних штурмових груп та підрозділів атаками у фланг та тил з різних напрямків", – зазначає головнокомандувач ЗСУ.

Вже тиждень російська армія веде новий наступ на півночі Харківської області. За цей час окупантам вдалося захопити кілька прикордонних сіл, які з початку війни перебувають у сірій зоні.

Новини за темою: Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, російська окупаційна армія просунулася в Харківській області не більше ніж на вісім кілометрів від кордону. Тепер ворог має намір створити "буферну зону", а не просуватися вглиб.

Водночас президент України Володимир Зеленський повідомляє, що найглибша точка просування ворога на півночі Харківщини становить 10 кілометрів.

Також він наголосив, що російські війська в рамках наступу на Харківську область не дійшли до основних ліній оборони.

 
Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід