Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

Путін досі хоче захопити Київ, – Зеленський

Столиця готова чинити опір ворогу
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Через рік від початку повномасштабного вторгнення в Україну російський диктатор Володимир Путін досі не полишає надії окупувати Київ. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю BBC.

"Гадаю, президент Путін досі хоче окупувати Київ. Але їхні ідеї, місія і надія стосуються всієї України. Щоб ми втратили свою незалежність і свій суверенітет. І тому, гадаю, всі зрозуміли: якщо ви не можете окупувати столицю, якщо ви не можете окупувати Київ, ви не можете окупувати Україну", – сказав глава держави.

При цьому Зеленський наголосив, що українці сильні.

Також президент прокоментував можливий напад з Білорусі.

"Я думаю, що він не готовий (Путін, – ред.). І це буде великою помилкою і для нього, і для Білорусі. Історичною помилкою. Тому що вони нас не окупують, адже вони вже не такі сильні, як були, і навіть тоді вони не змогли цього зробити. Тому зараз для них буде величезним викликом і проблемою зайняти Київ. І, як я вже сказав, – великою помилкою. Для них це означає втрату історії, це означає втрату Білорусі", – додав український лідер.

Зеленський вважає, що російська армія зробила кроки абсолютно безціннісні. А такі люди неспроможні перемагати історично.

Що думає місцева влада?

Речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов теж вважає, що окупанти можуть повторити наступ на столицю, але українські військові сили готові дати відсіч ворогу.

За його словами, українська розвідка має дані, згідно з якими, зараз сил і засобів, щоб вести наступальні дії, у Росії немає.

Читайте також:
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів
Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів