Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях

Тепер прокуратура через суд вимагає знести голубник
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В Києві приватне товариство незаконно зареєструвало за собою право власності на голубник, намагаючись таким чином як власник "нерухомості" отримати у позаконкурентний спосіб комунальну земельну, на якій і знаходиться "будиночок для голубів". 

Як розповіли в столичній прокуратурі, таким чином товариство хотіло заволодіти земельною ділянкою площею 5 тисяч метрів квадратних.

"В подальшому ділянку вартістю понад 20 млн гривень товариство планувало використовувати для будівництва багатоквартирного житлового будинку з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Використовуючи факт реєстрації права власності на голубник, товариство ініціювало формування та реєстрацію земельної ділянки у Державному земельному кадастрі. Це є одним із етапів отримання землі", – розповідають правоохоронці.

Київська міська прокуратура

Тепер же прокуратура через суд вимагає знести голубник. Там кажуть, що вже подано позов "про знесення об'єкта самочинного будівництва, припинення володіння нерухомим майном та скасування державної реєстрації земельної ділянки".

До речі, 54% житлових комплексів, що наразі будуються в Україні, мають судові процеси щодо земельних ділянок. Деякі забудовники забувають подовжити оренду землі, на якій зводять ЖК, або ж взагалі можуть починати будівництво без жодних дозвільних документів. 

Серед майже чотирьох сотень проаналізованих новобудов у 214 житлових комплексів наявні суди щодо землі, на якій їх зводять.

Земельні афери

Днями ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра Миколу Сольського викрили на заволодінні державною землею на 291 млн гривень та спробі заволодіння землею ще на 190 млн гривень.

Раніше перший заступник начальника ГУ Держгеокадастру в Івано-Франківській області отримав підозру у перевищенні службових повноважень, бо незаконно передав у власність землі неподалік Буковеля.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"