Атмосфера в армії РФ

Про низький морально-психологічний стан особового складу російських окупантів відомо ще з початку повномасштабного вторгнення. Окупанти часто скаржаться на застарілу техніку та її брак. А ще – говорять про приховані втрати та велику кількість "двохсотих" та "трьохсотих". 

Хоча не все там так і погано. Наприклад, мобілізовані, які отримали поранення на фронті, отримують від російської влади компенсацію – два відра моркви і пакет цибулі.

Втікачі від РФ

Варто й нагадати, що у 2022 році через війну РФ залишили 1,3 млн осіб. Через це у країні-агресорці виник найбільший з 1998 року дефіцит робочої сили.

"Росія майже напевно зіштовхнулася з найбільшою нестачею робочої сили за останні десятиліття. Центральний банк Росії опитав 14 000 роботодавців і виявив, що кількість вільних працівників знаходиться на найнижчому рівні з 1998 року", – вказує британська розвідка.

Відзначимо, що після оголошення у вересні про проведення "часткової мобілізації" в Росії, сотні тисяч росіян почали тікати з країни. Лише у Грузії росіяни, які втекли від мобілізації, зараз становлять майже 8% населення.