Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Північна Корея відправила в Росію понад 13 000 контейнерів зі зброєю

КНДР могла переправити до РФ понад 6 мільйонів артилерійських снарядів калібру 152 мм
Путін і Кім Чен Ин
Джерело: відкриті джерела

З середини 2022 року Північна Корея відправила до Росії 13 тисяч морських контейнерів, у яких могла бути зброя. Про це повідомляє Newsweek з посиланням на доповідь Агентства військової розвідки Південної Кореї.

Зазначається, що через східний порт Наджин КНДР могла переправити до РФ понад 6 мільйонів артилерійських снарядів калібру 152 мм, а також мобільні зенітні ракетні комплекси, протитанкові ракети та інше військове обладнання.

Майже половину контейнерів відправляли, починаючи з лютого поточного року. За даними Міністерства оборони Південної Кореї, до цього Пхеньян передав Москві 6,7 тисячі контейнерів зі зброєю. У південнокорейській розвідці вважають, що в обмін на такі поставки Росія може надавати Північній Кореї технологічну допомогу в ракетних та супутникових програмах.

Путін в КНДР

У червні Володимир Путін відвідав Північну Корею з візитом у відповідь, в ході якого сторони підписали договір про стратегічне партнерство. Документ фактично має на меті створення військового альянсу. Відповідно до договору, Росія та КНДР зобов'язалися надавати одна одній допомогу у разі агресії проти однієї з держав. Крім того, Путін не відкинув можливості військово-технічного співробітництва з Північною Кореєю, попри заборону з боку Ради Безпеки ООН.

Українська розвідка неодноразово заявляла, що КНДР постачає Росії артилерійські боєприпаси. Крім того, Північна Корея надавала російській армії ракети. Україна встановила, що окупанти вже застосовували їх, зокрема, приміром, для ударів по Харкову.

А західні медіа вказували, що Північна Корея могла протягом пів року передати Росії близько 1,6 млн артилерійських боєприпасів. Йшлося про те, що з серпня 2023-го по січень 2024 року з КНДР до РФ прибуло понад 74 тисячі метричних тонн вибухівки.

Читайте також:
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP
Італія невдовзі передасть Україні другу батарею ППО SAMP-T
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ