Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Пентагон запевняє, що гроші на допомогу Україні до кінця вересня "не згорять"

США мають передати Україні ще 6,2 млрд доларів, які доступні в рамках президентських повноважень
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У будь-який спосіб Пентагон передасть Україні гроші, передбачені в рамках президентських повноважень. Йдеться про 6,2 млрд доларів з пакету фінансової допомоги на суму 61 млрд доларів. Про це заявила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх, передає "Голос Америки".

"Як ви знаєте, ми дуже наполегливо працювали з Конгресом, щоб отримати цю додаткову суму та розподілити ці гроші для України у пакетах PDA та USAI", - сказала речниця.

Щоправда вона не уточнила, що буде з залишками коштів для України, але наголосила, що США "майже щотижня" оголошують пакети допомоги Україні.

"Ми продовжуємо робити це на постійній основі. Я не сумніваюся, що ми збираємося використати все, що в нас є, щоб забезпечити надалі надання Україні всього, що їй потрібно, як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі", - заявила представниця Пентагону, додавши, що гроші планують використати в будь-який можливий спосіб.

США мають передати Україні ще 6,2 млрд доларів, які доступні в рамках президентських повноважень. Кінцевий період закінчується у вересні, коли у США закінчується бюджетний рік.

Нагадаємо, 23 серпня в Білому домі оголосили про новий пакет оборонної допомоги Україні вартістю 125 мільйонів доларів. Він включає ракети для ППО, обладнання для боротьби з безпілотниками, протитанкові ракети та боєприпаси.

Також в липні цьогоріч США оголосили про військову допомогу Україні. Туди, зокрема, увійшли ракети для реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Гранти для навчання студентів уже доступні в "Дії": Як оформити заявку та скільки можна отримати коштів?
Новий замах на Трампа: Що відомо про стрілянину біля гольф-клубу, де перебував колишній президент США
Зеленський розповів, про що говорив з Трампом два місяці тому