Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Парвіз Насібов здобув срібло в греко-римській боротьбі на Олімпіаді-2024 в Парижі

Для України це вже третя срібна медаль на Олімпійських іграх-2024
Джерело: відкриті джерела

Український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов виграв срібло у ваговій категорії до 67 кг на цьогорічних Олімпійських іграх у Парижі. У напруженій фінальній сутичці він поступився іранцю Саїду Есмаелі з рахунком 5:6.

На шляху до фіналу Парвіз Насібов переміг серба Мате Немеша, казахстанця Амантура Ісмаїлова та азербайджанця Хасрата Джафарова.

Вже у фіналі він зустрівся з іранцем Саїдом Есмаелі. Українець виграв перший період 3:0, проте вже на початку другого періоду іранець вдало атакував та заробив два очки, після цього – ще одне.

Потім наш спортсмен заробив ще два очки, проте практично відразу Есмаелі відігрався. Команда оскаржила останні два очки іранця, проте невдало, і натомість рахунок став 6:5 на користь Есмаелі.

Парвіз Насібов на другій Олімпіаді поспіль став срібним призером.

Що відомо про Насібова?

Парвіз Паша-огли Насібов – український борець греко-римського стилю (вагова категорія до 67 кг), срібний призер Олімпійських ігор 2020 року у Токіо.

Також він є чемпіоном Європи (2017) та бронзовим призером чемпіонату світу (2018) серед юніорів. А ще Насібов – бронзовий призер чемпіонатів Європи 2023-го та 2024 років.

Новини за темою: Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном з боксу у категорії до 80 кг

Зазначимо, для України це вже третя срібна медаль на Олімпіаді в Парижі: ще дві виграли стрілець Сергій Куліш та гімнаст Ілля Ковтун. 

Україну на Олімпіаді представляють 140 спортсменів у 26 видах спорту. Триватиме головна спортивна подія літа до 11 серпня.

Читайте також:
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором
Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими