Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Не сплатили понад три мільйони гривень: В Україні викрили схему ухилення від податків при працевлаштуванні у всесвітньо відомій службі таксі

Кошти, сплачені пасажирами за послуги перевезення, перераховували на електронні гаманці компанії-нерезидента
Повідомлення про підозру
Джерело: Бюро економічної безпеки України

В Україні викрили схему ухилення від сплати податків на суму 3,3 мільйона гривень. Організатор схеми, використовуючи нотаріальні довіреності, оформив фіктивних фізичних осіб-підприємців партнерами всесвітньо відомої служби таксі, поінформували в пресслужбі Бюро економічної безпеки України (БЕБ).

Виявляється, що кошти, сплачені пасажирами за послуги перевезення, перераховували на електронні гаманці компанії-нерезидента. Потім гроші надсилали в Україну своїм партнерам для оплати роботи водіїв.

"Надалі підозрюваний, використовуючи реквізити та банківські рахунки фіктивних ФОПів, отримував кошти від служби таксі нібито за оплату "інформаційно-посередницьких послуг". Тоді виводив їх у готівку через каси в банках. При цьому кошти не декларували, з них не сплачувався податок з доходів фізичних осіб, а бухгалтерську звітність не подавали", – йдеться в повідомленні.

Тож фігурант вивів у готівку 18,7 млн гривень, приховав отримані прибутки та уник сплати понад 3,3 млн гривень податків.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території Києва та Київської області. І вилучили документи, які підтверджують протиправну діяльність, чорнові записи тощо.

Згаданій особі вже повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків. Нині триває досудове розслідування. Детективи проводять необхідні слідчі дії для встановлення повного кола осіб, причетних до злочину.

Новини за темою: Uklon більше не працюватиме під час комендантської години

Податкові схеми з таксі

Цікаво, що в березні минулого року детективи Бюро економічної безпеки викрили схему ухилення від сплати 52 мільйонів гривень в українському представництві всесвітньо відомого бренду таксі

Слідство встановило, що кошти, які іноземна компанія направляла в Україну на утримання представництва служби таксі і оплату роботи водіїв-партнерів, виводили в незаконний спосіб готівкою.

Директор та головний бухгалтер компанії організували схему, в якій платежі здійснювалися на рахунки низки ФОПів як за неіснуючі "інформаційно-посередницькі послуги".

Читайте також:
Змінити розмір військового збору та позбавити місцеві бюджети частини доходів. Уряд визначив основні напрямки бюджетної політики на найближчі роки
Тепловий удар в автомобілі. Чому залишати дитину в авто саму небезпечно навіть на кілька хвилин?
Вимога МВФ і і G7: Рада схвалила нову версію закону про реформу БЕБ (оновлено)
Податок на розкіш: Кому і за що доведеться платити цього року