Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Uklon більше не працюватиме під час комендантської години

Компанія отримала рекомендації від Патрульної поліції

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Онлайн-сервіс виклику таксі Uklon з 14 березня припиняє працювати під час комендантської години вночі. Про це повідомив гендиректор компанії Сергій Гришков.

"Ми неодноразово писали про принципи роботи Uklon, а саме про дотримання законів України. Мені важливо це ще раз повторити – компанія Uklon діяла, діє і буде діяти в правовому полі", – зазначив Гришков.

Він сказав, що на цьому тижні були проведені консультації щодо роботи сервісу в комендантську годину. 

"Також 07 березня 2024 року до нас надійшло звернення Патрульної поліції Києва щодо розгляду можливості припинення надання послуг під час комендантської години", – уточнив гендиректор компанії.

І відзначив, що компанія з повагою ставиться до роботи правоохоронної системи України та приймає запит, та додав, що в Uklon розраховують і на повагу правоохоронних органів до вітчизняного бізнесу.

"Ми ініціювали технічні доробки нашого сервісу, які були сьогодні завершені. Перше обмеження роботи нашого сервісу буде здійснено в ніч з 14.03.2024 на 15.03.2024 і надалі буде діяти по всій Україні відповідно до комендантських годин кожного з регіонів", – наголосив Гришков.

У коментарях під своїм дописом він пояснив, що Uklon є онлайн-платформою, а не службою таксі. Тобто компанія надає доступ до онлайн-сервісу як пасажирам, так і водіям-партнерам.

Отже, чи працювати у комендантську годину – це вибір партнерів, які мають перепустку і можливість здійснювати перевезення вночі.

"За два роки ми отримали перше звернення-рекомендацію від правоохоронних органів та відреагували на нього. Тому з початку повномасштабної війни ми ні на мить не вимикали наш сервіс, в перші місяці взагалі були ЄДИНИМ сервісом, який 24/7 евакуював людей, розвозив ліки, паливо та їжу", – сказав Гришков.

При цьому пояснив, що компанія орієнтувалася на запит суспільства. Основний напрямок для поїздок вночі був – вокзали та лікарні.

"Також як єдина альтернатива кудись добратися у випадку екстреної ситуації чи трагедії. Але зараз отримали рекомендацію та виконуємо її", – резюмував він.

Раніше ми повідомляли, що парламент у першому читанні підтримав штрафи для порушників комендантської години. Документ передбачає штрафи за порушення комендантської години як для бізнесу, так і для пересічних громадян.

Читайте також:
У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години
Uklon може відновити роботу під час комендантської години
Рада провалила законопроєкт, який мав запровадити штрафи за порушення комендантської години
Великдень-2024: Як цьогоріч в умовах війни відзначаємо свято та де дивитися трансляцію богослужінь