Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Нардепу Тищенку продовжили домашній арешт

Запобіжний захід продовжено до 23 вересня
Джерело: відкриті джерела

Печерський суд Києва продовжив цілодобовий домашній арешт для нардепа Миколи Тищенка щонайменше на місяць. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на рішення суду.

Він перебуватиме під домашнім арештом щонайменше до 23 вересня включно.

Новини за темою: Петиція про позбавлення Тищенка мандата вже набрала майже 20 тис. голосів

Справа Тищенка

20 червня у центрі Дніпра люди у формі напали на добровольця Дмитра Павлова. Відео публікували місцеві пабліки й писали, що люди без опізнавальних знаків в балаклавах вихопили дитину з рук чоловіка, скрутили його в кайданки та почали бити.

Подейкували, що Дмитро вступив в суперечку із Миколою Тищенком і його охороною. Потім начебто люди у військовій формі за наказом Тищенка застосували силу до Павлова.

Згодом ЗМІ розповіли в Національній поліції, що за даним фактом відкрито два кримінальні провадження за ст. 125 та ст. 146 Кримінального кодексу України.

Дмитро Павлов родом з Дніпра, з початком повномасштабного вторгнення добровільно пішов до ЗСУ. Служив у спецпідрозділі KRAKEN, брав участь у боях, зокрема на Харківщині.

Вже 25 червня до Тищенка прийшли співробітники ДБР, які провели обшуки в його квартирі та повідомили про підозру в незаконному позбавленні волі після конфлікту з колишнім військовим у Дніпрі.

Пізніше поліція встановила особи охоронців Тищенка, які напали на колишнього військового Дмитра Павлова (позивний "Син") у Дніпрі.

25 червня Печерський районний суд Києва обрав народному депутату Миколі Тищенку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб.

 
Читайте також:
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн
Суд обрав запобіжний захід нардепу Дмитруку, який втік за кордон
Шпигував за блокпостами і хотів утекти в РФ: Юриста-колаборанта з Донеччини засудили до 14 років в'язниці
Хабар на пів мільйона: Ексзаступника міністра енергетики Хейла відправили під варту з правом на заставу