Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Міноборони Румунії подало до парламенту законопроєкт про передачу Україні Patriot

Румунія може передати одну систему Patriot, проте в найсучаснішій конфігурації

ЗРК Patriot. Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони Румунії скерувало до парламенту законопроєкт щодо передачі Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot. Про це повідомляє румунська служба "Радіо Свобода".

Документ передбачає передачу одного з семи Patriot, придбаних у США, у конфігурації 3+. Зазначається, що ця конфігурація є найсучаснішим варіантом системи Patriot і використовується Сполученими Штатами і майже 20 іншими союзниками.

Конфігурація 3+ базується на високоефективних радіолокаційних системах і передових ракетах-перехоплювачах PAC-3, які можуть вражати балістичні ракети на дальності до 20 кілометрів. Одна батарея містить чотири ракети PAC-3, на відміну від попередньої версії PAC-2, яка містила лише одну. Система Patriot коштує близько 1 млрд доларів, а кожна ракета - близько 4 млн доларів.

Видання пише, що чотири Patriot вже прибули до Румунії – два вже введені в експлуатацію. Інші три прибудуть до Румунії найближчим часом.

Терміни передачі Україні ЗРК Patriot поки не визначені, однак Румунія зацікавлена у тому, щоб цей процес відбувся якнайшвидше.

Скільки Patriot треба Україні?

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що для того, щоб повністю закрити небо над Україною, нам потрібно 25 ЗРК Patriot

11 липня президент України Володимир Зеленський та глава Румунії Клаус Йоганніс у Вашингтоні підписали безпекову угоду. Україна одержить від Румунії систему Patriot і підтримку оборонної промисловості.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP