Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Максимальне забезпечення дронами, підготовка воїнів і надання меддопомоги пораненим, – Сирський про головні аспекти зменшення втрат на полі бою

Головнокомандувач ЗСУ переконаний, що "воювати повинні технології, зберігаючи життя українських військових"
ЗСУ. Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Зменшення втрат під час бойових дій залежить від багатьох чинників та обставин. Серед головного – це максимальне забезпечення Сил оборони України сучасними безпілотними системами різних модифікацій, зауважив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

За його словами, ключовим у питанні зменшення втрат у війні є якісна підготовка бійців.

"У цій сфері є над чим працювати. Навчання військовослужбовців потрібно постійно удосконалювати, щоб їхня підготовка відповідала актуальним викликам бойової обстановки", – сказав Сирський.

Не менш важливою, додав генерал-полковник, є й технологічна складова, яка впливає на збереження життя наших воїнів. Тож один із напрямків роботи в цьому плані є максимальне забезпечення Сил оборони України сучасними безпілотними системами різних модифікацій та розробка роботизованих платформ.

Для прискорення цієї роботи, зокрема, сформували новий рід військ – Сили безпілотних систем.

Головнокомандувач ЗСУ переконаний, що "воювати повинні технології, зберігаючи життя українських військових".

Він наголосив ще на одному важливому аспекті – наданні медичної допомоги пораненим безпосередньо на полі бою. А також вчасній і максимально безпечній евакуації, зокрема і з використанням наземних роботизованих платформ.

"Надважливо забезпечувати кожного бійця якісними індивідуальними медичними аптечками", – резюмував Сирський.

Новини за темою: Україна розробляє майже 100% дронів, які ЗСУ використовують на фронті, – Міноборони

До речі, ми повідомляли, як з грудня минулого року група полтавських ентузіастів-інженерів взялася за виготовлення хвостовиків для боєкомплектів, систем скидання та розробку наземного дрона, який вважають свою головною роботою. Ініціатива хлопців переросла в діяльність ГО "Спалах життя" – назва є трохи іронічною, враховуючи, що спалахи від боєкомплекту дарують ворогу смерть, а не життя.

Обстановка на фронті

Тим часом у Генштабі ЗСУ відзвітували, що від початку доби на фронті російсько-української війни відбулося 114 бойових зіткнень.

Захисники України зупиняють ворога, тримають рубежі та руйнують плани російського агресора. Проте в основному окупанти продовжують тиснути на Покровському та активізувалися на Лиманському напрямках.

Водночас на Куп’янському напрямку станом на 16:00 нараховувалося чотири спроби загарбників просунутися, бої точаться неподалік Піщаного та Стельмахівки.

До того ж на Лиманському напрямку кількість атак за сьогодні, 24 червня, збільшилася майже вдвічі – до 18, шість з яких іще тривають. Штурмові дії зараз відбуваються в районах Греківки, Копанок, Невського, Серебрянського лісництва, Тернів та Синьківки.

Читайте також:
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"