Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Майже 50 млн євро виділяє Норвегія на дрони й ППО для України

В уряді країни кажуть, що Україна гостро потребує більшої кількості військового спорядження для захисту від атак РФ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Україна отримає від Норвегії 570 мільйонів норвезьких крон, а це майже 48,28 мільйона євро, на закупівлю безпілотників та систем протиповітряної оборони для передової. Про це повідомила пресслужба норвезького уряду.

У відомстві зауважили, що Україна отримає більше дронів для війни з окупантами. І більше засобів ППО для захисту українського народу та важливих об'єктів інфраструктури від російських атак.

"Україна гостро потребує більшої кількості військового спорядження, щоб захистити себе від російської агресивної війни. Разом з іншими країнами Норвегія зробить все можливе, щоб зробити свій внесок", – наголосив міністр оборони Бьорн Арільд Грам.

В уряді додали, що пожертва є результатом співпраці Великої Британії, Нідерландів, Литви та Норвегії. А метою діяльності Міжнародного фонду для України є закупівля озброєнь у промисловості для подальшої передачі нашій державі.

Новини за темою: Норвегія виділила кошти та ліцензію на виробництво снарядів в Україні

Слід зазначити, що ще в липні Осло виділило 1 млрд норвезьких крон (92,69 млн доларів) на підтримку протиповітряної оборони України для захисту населення від російських бомб і ракет.

Ці кошти є частиною норвезької програми Нансена для України (норвезька цивільна та військова програма підтримки на суму 75 млрд норвезьких крон на період 2023–2027 років, – ред.). Восени також разом із Німеччиною Норвегія передасть Україні повну зенітну батарею IRIS-T.

А в червні Осло заявило про виділення Україні 1,1 мільярда крон (близько 96 мільйонів євро) на відновлення енергетичної інфраструктури.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP