Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

КМДА вимагає в уряду терміново відреставрувати міст Патона

Київ передав цей міст для ремонту у проєкт "Велике будівництво"
Міст Патона в Києві
Джерело: відкриті джерела

Влада Києва звернулася до уряду з проханням реставрувати міст Патона через Дніпро та підходи до нього для уникнення аварійних ситуацій. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Зазначається, що місто передало цей міст для ремонту у проєкт "Велике будівництво". Зокрема, постановою Кабміну №1271 замовником цих робіт визначено Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області. У січні 2023 року розпорядженням КМВА комунальна корпорація "Київавтодор" передала функції замовника з виконання робіт з реставрації цій службі.

"Столична адміністрація неодноразово зверталася до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області з проханням невідкладно вжити заходів із реставрації цього мосту, оскільки він має стратегічне значення для Києва. Однак протягом двох років жодних робіт для поліпшення стану споруди не проведено", – йдеться в повідомленні.

Хоча "Київавтошляхміст" увесь цей час проводить цілодобовий моніторинг технічного стану споруди.

Що відомо про стан мосту?

Нагадаємо, у липні минулого року експерти з Мінвідновлення зафіксували суттєві пошкодження мосту імені Є. Патона та мосту Метро у Києві.

Зокрема, експерти виявили суцільну корозію балок та головних елементів прогонів, поздовжні тріщини у поверхнях опор з утворенням сталактитних відкладень всередині, руйнування бетону, наскрізну корозію балок у місцях з’єднання з поперечними вузлами. 

У 2018 році під час обстеження експертами мосту ім. Є. Патона він був визнаний непрацездатним. Огляд об’єкта згідно з регламентом мав відбуватися кожного року. Утім остання перевірка відбулася 2020 року.

Раніше повідомлялося, що Державна комісія з перевірки мостових споруд, створена на виконання рішення РНБО, визнала аварійним кожен десятий міст в Україні

Читайте також:
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру
В Україні відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
У Києві завершили роботи між станціями метро "Деміївська" та "Либідська"