Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

У міністерствах України створили посади заступників із відновлення

Шмигаль пояснив, що наявність посад дасть змогу "якісно підійти до планування проєктів і програм відбудови країни"
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Кабінет міністрів на засіданні у вівторок, 13 червня, ухвалив рішення про створення у 8 міністерствах та 12 регіонах посади заступників із відновлення. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Працюємо над створенням архітектури відновлення. В уряді вже створено посаду віцепрем'єр-міністра з питань відновлення, відповідне міністерство та державне агентство. У бюджеті сформували спеціальний Фонд подолання наслідків агресії. Розуміємо, що програма відновлення є пріоритетом для держави і всіх нас", – наголосив прем’єр-міністр.

За словами Шмигаля, наявність посади заступника з відновлення дасть змогу якісно підійти до планування проєктів і програм відбудови, а також сформує додаткову відповідальність, прозорість і підзвітність для відбудови України.

Новини за темою: Україна і Японія мають намір провести спільну конференцію з відновлення України

Відновлення України після війни

В Організації Об'єднаних Націй оцінили вартість відновлення української інфраструктури, яка була пошкоджена або зруйнована внаслідок вторгнення Росії в Україну. ООН оцінила необхідну суму у 411 млрд доларів. 

"Економіка України втратила значну частину своїх промислових потужностей та енергетичної інфраструктури через війну і скоротилася на 29,1% у 2022 році. Незважаючи на зовнішню фінансову допомогу, включаючи кредит МВФ і підтримку бюджету з Європейського Союзу і США, економіка, ймовірно, буде стагнувати у 2023. При цьому кошторис витрат на відновлення був збільшений до 411 мільярдів доларів", – йдеться в доповіді.

В Організації Об'єднаних Націй додали, що довгострокові перспективи для України залежатимуть від тривалості та інтенсивності війни, а також здатності країни фінансувати відновлення інфраструктури.

Читайте також:
Стало відомо, хто забруднив річку Сейм
Шмигаль: Уряд найближчим часом запровадить бронювання за принципом "воюй або працюй"
Шмигаль спрогнозував майбутній опалювальний сезон і припустив, що ця зима може бути найважчою
Потреби України в зовнішньому фінансуванні на цей рік сягають загалом близько 38 млрд доларів, – Шмигаль