Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Готував підпали будівель ТЦК та релейних шаф УЗ: На Одещині затримали агента ФСБ

Зловмисник перебуває під вартою і йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України затримала на Одещині агента ФСБ. Серед основних завдань зловмисника було вчинення підпалів на об’єктах Сил оборони та "Укрзалізниці", повідомили в пресслужбі СБУ.

Виявляється, що російська спецслужба за гроші завербувала 26-річного мешканця Ізмаїльського району дистанційно. У пріоритеті ворога були адміністративні будівлі та службові авто місцевих ТЦК.

Тож агент об’їжджав територію району, де фіксував місця базування українських захисників. Потім же, коли виявив потенційну ціль, повинен був її спалити.

Водночас зловмисник готував підпали релейних шаф поблизу магістральних ліній залізничного сполучення. Агента ФСБ вдалося викрити, коли він проводив дорозвідку поблизу ТЦК.

"У поле зору окупантів молодик потрапив через свої антиукраїнські коментарі у чатах прокремлівських Телеграм-каналів. Після вербування вороги надислали через популярний месенджер інструкції щодо пріоритетних "цілей" та способів їхнього підпалу. У разі виконання завдання гроші від ФСБ мали б переказати на його криптогаманець", – йдеться у дописі.

Під час обшуків в оселі затриманого знайшли мобільний телефон із доказами його підривної діяльності на користь Росії.

Наразі агенту повідомили про підозру за статтею державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою і йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Новини за темою: Намагались підірвати залізничну лінію на Полтавщині: Диверсантів російської ФСБ затримали "на гарячому"

Зауважимо, досить часто в Україні виявляють агентів російських спецслужб, яких окупанти вербують за гроші, щоб ті потім вчиняли диверсії на "Укрзалізниці" чи палили будівлі або ж автівки ТЦК. 

Наприклад, нещодавно в Києві правоохоронці затримали диверсанта, який під керівництвом російської розвідки готував підпали на стратегічних об’єктах "Укрзалізниці" в столиці. Головними цілями ворога також були релейні шафи вздовж магістральних залізничних ліній. Загарбники залучили місцевого, який шукав швидкого заробітку.

Читайте також:
У поїзді Черкаси – Івано-Франківськ співробітники воєнізованої охорони у п'яному вигляді влаштували бійку
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
Атака на "Охматдит": Встановлено особу російського генерала, який командував ракетним ударом
Створював враження "відбудови" зруйнованих окупантами будівель: Затримали експосадовця Купʼянської міськради