Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Готували замах на Гордона і не тільки: СБУ викрила агентів ФСБ, яких координував екснардеп

Координацією агентів займався колишній нардеп від "Партії регіонів"
Джерело: СБУ

Служба безпеки України викрила та нейтралізувала агентурну мережу ФСБ, яку координував колишній народний депутат. Про це інформує СБУ.

Агентурну мережу, за даними спецслужби, викрили в Києві. Угруповання складалося з чотирьох осіб, а його координацією займався колишній нардеп від забороненої "Партії регіонів".

Як з'ясувалося, агенти займалися розвідувальною диверсійною роботою на території України.

"Крім екснардепа-куратора туди входили виконавець диверсій, постачальник вибухових пристроїв і агентка, яка спеціалізувалася на зовнішньому спостереженні. Як встановило розслідування, у разі успішного виконання ворожих завдань, екснардеп планував розширити свою мережу та здійснювати диверсії фактично на всій території України", – йдеться в повідомленні.

Агенти планували серію підривів на шляхах "Укрзалізниці", зокрема на Київщині, через яку ЗСУ перекидають техніку та особовий склад на фронт.

Крім того, завданням диверсійної групи було збирати дані про українських діячів, які цікавили російську спецслужбу.

"Зокрема ворог намагався отримати дані про місця проживання та відвідування, графік дня та коло спілкування певних осіб. Усе це з метою подальшої фізичної ліквідації цих діячів. Серед тих, на кого російські спецслужби готували замовне вбивство, був український журналіст Дмитро Гордон", – заявили там.

У підсумку всіх чотирьох фігурантів затримали – вони перебувають під вартою. Агентам повідомлено про підозру за трьома статтями: держзрада, диверсія і терористичний акт.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки зібрала доказову базу на Сергія Кірієнка – першого заступника керівника адміністрації президента РФ, який сприяє війні проти України. Він упродовж багатьох років являється довіреною особою Путіна і входить до його найближчого оточення.

Читайте також:
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Трамп заявив, що врегулює війну в Україні за допомогою сили і мудрості