Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Готували силове захоплення влади в Одесі: СБУ знешкодила оперативно-бойову групу російського ГРУ

До складу ворожого осередку входили понад два десятки осіб, серед яких були снайпери та розвідники
Під час затримання
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України знешкодила оперативно-бойову групу російського ГРУ, яка готувала силове захоплення влади в Одесі. У місті затримали керівника ворожого осередку та його "праву руку", передає пресслужба СБУ.

Ще на початку повномасштабного вторгнення РФ зловмисники готувалися до силового захоплення держустанов на Одещині. Крім штурмів адмінбудівель повинні були атакувати Сили оборони з тилу, якби окупанти наближалися до портового міста.

Однак після невдач загарбників на фронті цю групу перевели в режим очікування, активувавши цьогоріч влітку.

"Українська спецслужба зірвала ворожі наміри. У зловмисників вилучили понад 70 одиниць вогнепальної зброї з оптичними прицілами, боєприпаси, а також бронежилети, шоломи, балістичні окуляри й інше тактичне спорядження", – йдеться в повідомленні.

Затримали й лідера групи – 49-річний мешканець тимчасово окупованого Криму, який після захоплення півострова переїхав до Одеси. А на початку повномасштабної почав формувати оперативно-бойові загони під виглядом декількох громадських організацій.

Останні буцімто займалися питаннями військової історії, екології та юриспруденції. Насправді ж створювали підпільні групи: снайперів, розвідки, зв’язку, оперативного забезпечення й одну з основних – штурмову. 

У разі ж захоплення Одеси учасникам обіцяли "посади" в місцевій окупаційній адміністрації РФ. Загалом фігуранти завербували до складу ворожого осередку понад два десятки осіб.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру. Зловмисники перебувають під вартою, їм світить до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше в Одесі затримали агентурну групу ФСБ, яка, використовуючи накладне волосся, розвідувала локації систем ППО. Тепер зловмисники решту свого життя можуть провести за ґратами.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід