Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Гендиректор "Охматдиту" Жовнір відсторонений від виконання обов’язків

У Міністерстві охорони здоров'я вже обговорюють кадрові зміни
Володимир Жовнір
Джерело: відкриті джерела

Генеральний директор НДСЛ "Охматдит" Володимир Жовнір відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, іншими правоохоронними органами та комісією Міністерства охорони здоров'я. Про це повідомив очільник МОЗ Віктор Ляшко у Facebook.

"Факти, пов'язані з відновленням будівель "Охматдиту" та діями Благодійної організації "Благодійний фонд "Охматдит" – здорове дитинство", в тому числі зазначені у ЗМІ, наразі вивчаються Національною поліцією України за моїм зверненням. Зареєстроване відповідне кримінальне провадження. Триває досудове розслідування", – зазначив відомства МОЗ Ляшко.

Про подальші рішення він обіцяв повідомити додатково, в тому числі й кадрові.

"Моя позиція – виконувачем обов'язків має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег. Зараз проводжу консультації", – уточнив глава відомства.

При цьому додав, що всі обставини мають бути встановлені, а всі винні мають бути покарані.

"Вчора отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ. На жаль, є випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно мені, у засоби масової інформації та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони фонду", – констатував він.

Передісторія

Нагадаємо, вчора Жовнір заявив, що однойменний фонд нібито відмовився перерахувати 378 млн гривень, які пожертвували на відновлення закладу. Тому лікарня розглядає можливість розірвати правовідносини з фондом.

Директор фонду ж каже, що фонд готовий оплатити будь-яку нагальну потребу, але за весь час нібито не отримали від "Охматдиту" жодного листа про будь-яку потребу.

Читайте також:
Київський університет Шевченка без торгів замовив яйця дорожче, ніж вони коштують в магазинах
Електронна система регулювання обігу медичного канабісу запрацює з жовтня, – МОЗ
В Україні протягом літа рівень захворюваності на COVID-19 зріс у 13 разів, – МОЗ
Незабаром у тестовому режимі в Україні запрацює електронна черга для отримання ендопротезів