Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

В Україні протягом літа рівень захворюваності на COVID-19 зріс у 13 разів, – МОЗ

Тільки з початку серпня було зафіксовано понад 25 тисяч випадків захворювання
Джерело: відкриті джерела

Протягом літа рівень захворюваності на COVID-19 в Україні зріс майже в 13 разів. Про це заявила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич в ефірі телемарафону.

За її словами, за неповний серпень в Україні вже зафіксували понад 26 тисяч випадків коронавірусу. Для порівняння, в червні таких випадків було всього 2300.

"Ще за часів пандемії було запроваджено законодавство, за яким можна отримати лікарняний дистанційно – це зменшує кількість контактів і, перебуваючи вдома, можна звернутися до лікаря, проконсультуватися та на п'ять днів отримати довідку про непрацездатність", – пояснила заступниця міністра.

Карчевич додала, що якщо захворювання триває понад п'ять днів, це свідчить про важкі симптоми, тож варто фізично звернутися до лікаря й отримати лікування.

Нагадаємо, в Україні стрімко зростає кількість хворих на COVID-19, в столиці лікарі фіксують справжній спалах – швидко зростає кількість госпіталізованих, які потребують ШВЛ. 

За даними Міністерства охорони здоров'я, більшість хворих мають штам коронавірусу Flirt, проте офіційно фіксуються лише одиничні випадки зараження саме цим штамом. 

Також ми писали, що вакцини проти коронавірусної інфекції пов’язані з невеликим збільшенням неврологічних та серцево-судинних захворювань, а також захворювань крові. 

Читайте також:
Новий варіант COVID-19 XEC шириться Європою. Які ознаки цього штаму коронавірусу?
Україна стала останньою у світі за народжуваністю і першою за смертністю, – дані звіту ЦРУ
Блінкен оголосив про надання Україні 700 мільйонів доларів допомоги
Програма EFF: Україна домовилася з МВФ про новий транш на понад мільярд доларів