Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Ексвійськкому Рівненського ТЦК, якого вчора випустили із СІЗО, оголосили вже четверту підозру

Наразі йому може загрожувати до 12 років позбавлення волі
Ексвійськком Рівненського ТЦК
Джерело: ДБР

Екскерівник Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки отримав вже четверту підозру. Про це повідомляє пресцентр Державного бюро розслідувань.

"Цього разу він підозрюється у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України (ст. 114-1 КК України). Зокрема йдеться про умисне сприяння громадянам в ухиленні від мобілізації та військової служби в умовах воєнного стану", – зазначаєтьсяся в повідомленні.

До то ж уточнюється, що його вже затримали. Тепер йому мають обрати запобіжний захід.

Передісторія

У липні 2023 року ексвійськкому було повідомлено про підозру у справі щодо побиття солдата. Він підозрювався в застосуванні насильства щодо підлеглого та у грабежі (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 4 ст. 186 КК України).

У жовтні 2023 року працівники Державне бюро розслідувань повідомили йому про ще одну підозру. Під час розслідування побиття солдата ДБР встановило, що керівник Рівненського військкомату володіє нерухомістю та землею вартістю понад 46,6 млн гривень. Дослідження ймовірних інших епізодів його протиправної діяльності продовжилося.

Новини за темою: Корупція в одному із районних ТЦК Тернопільщини: Працівники погрожували та били людей

У липні 2023 року він був відсторонений від службових обов’язків та перебував під вартою без можливості внесення застави.

Днями після оскарження рішення стороною захисту Апеляційний суд змінив запобіжний захід екскерівнику Рівненського обласного ТЦК. Його випустили із СІЗО під заставу у розмірі майже пів мільйона гривень.

Наразі йому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Читайте також:
П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру
Численні забої голови і тіла: В Івано-Франківську троє молодиків побили військового
Побиття ветерана на Черкащині: Підозрюваного взяли під варту
Уряд затвердив порядок надання статусу учасника бойових дій в автоматичному режимі