Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Діяльність Мар'яни Безуглої викликає занепокоєння через зв'язки з колишніми проросійськими депутатами, – нардепка Савчук

Чи буде парламент ініціювати відкликання Безуглої ще раз, залежить від керівництва Ради
Мар’яна Безугла
Джерело: відкриті джерела

Народна депутатка Оксана Савчук в ефірі ТАК TV прокоментувала невдалу спробу звільнити Мар'яну Безуглу з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки, пояснивши, що її діяльність викликає занепокоєння через зв'язки з колишніми проросійськими депутатами.

Савчук вважає, що Безугла – це особа, яка "не живе сама по собі і виконує певні наративи щодо дестабілізації ситуації, поширення поглиблення недовіри до ЗСУ чи до командування".

"На жаль, вона не використовує інструмент депутата, а використовує винятково публічні дописи. Тому вся її діяльність призвела до того, що найбільшими її соратниками були проросійські колишні депутати ("ОПЗЖ", регіонали), які сьогодні й досі представлені в парламенті, які дружньо це підтримали й не вистачило голосів, щоб звільнити її з цього комітету", – сказала політикиня.

Водночас Савчук додала: чи буде парламент ініціювати ще постанову про відкликання Безуглої, залежить винятково від керівництва Верховної Ради, які мають всі можливості проявити свою позицію і поставити питання другий раз.

"Чи вони це зроблять, побачимо у вересні, бо тоді буде достатньо засідань, щоб повернутися до цього питання", – прокоментувала нардепка.

Новини за темою: Безугла запропонувала карати довічним за "привласнення державних функцій", а потім назвала це "провокацією"

Як відомо, на сьогоднішньому засіданні депутати провалили голосування за зняття Мар'яни Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань національної безпеки. "За" проголосували лише 205 парламентарів.

До речі, ще в січні у Верховній Раді реєстрували проєкт постанови №10391 про відкликання народної депутатки Мар'яни Безуглої з посади заступника голови Комітету із питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Читайте також:
Податки підвищать: Верховна Рада підтримала законопроєкт у першому читанні
Матвій Бідний офіційно став міністром молоді та спорту України
Олексія Кулебу призначили міністром розвитку громад та територій
Ольгу Стефанішину призначили на посаду віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністра юстиції