Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Декларував чужу криптовалюту. Нардепу Маріковському повідомили про підозру

Підозрюваний задекларував чужу криптовалюту на 24 млн гривень
Олександр Маріковський
Джерело: відкриті джерела

Український народний депутат міг недостовірно задекларувати криптовалюту вартістю 24 мільйони гривень. Йому повідомили про підозру, передає пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

Офіційно у правоохоронних органах не повідомляють імені нардепа. Але Центр протидії корупції заявив, що йдеться про народного депутата від "Слуги народу" Олександра Маріковського.

За даними НАБУ і САП, у 2020 році депутат задекларував криптовалюту вартістю 24,6 млн гривень, яка начебто належала йому ще з 2019 року. Проте виявилось, що криптовалютний гаманець, який зазначив у декларації депутат, насправді ніколи йому не належав.

За даними антикорупційних органів, усі транзакції з придбання криптовалюти здійснювались громадянами іншої держави, які не були пов’язані з депутатом. Судячи із того, що йдеться про декларацію за 2020 рік, подану 31 березня 2021 року, строк давності у цій справі, ймовірно, закінчується за два місяці.

Це вже другий депутат від правлячої партії, якого викрили у справі, де фігурують криптовалюти. Зокрема, за даними НАБУ і САП, депутат Одарченко пропонував голові Держвідновлення хабар у криптовалюті в 50 тисяч доларів.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук колишнього мера Одеси Олексія Костусєва.

Також Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук давнього бізнес-партнера Ігоря Коломойського Михайла Кіпермана, голову правління банку "Альянс" Юлію Фролову та ексначальника департаменту, адміністратора розрахунків "Укренерго" Дмитра Кондрашова. 

Теги: НАБУ
Читайте також:
Директор НАБУ звільнив першого заступника Углаву
Вирішував земельні питання за пів мільйона гривень: НАБУ та САП завершили слідство за підозрою заступника голови Рівненської облради
Голові АМКУ Павлу Кириленку повідомили про підозру в незаконному збагаченні на 56 млн гривень
"Зливи" з НАБУ: Службове розслідування про тиск на викривачів завершене і є порушення