Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Агресія Росії відкинула Україну на 15 років в питанні подолання бідності, – Світовий банк

У СБ також знайшли пояснення дивовижній стійкості країни та українців
Джерело: відкриті джерела

У результаті повномасштабного вторгення Російської Федерації до України, за оцінками Світового банку, за межею бідності опинилися ще вісім мільйонів українців, порівняно з довоєнним періодом. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив регіональний директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі.

Таким чином, за його словами, країна відкинута на 15 років назад у досягненні своїх цілей щодо скорочення рівня бідності. 

"У той же час дивовижна стійкість, яку продемонструвала Україна і українці, значною мірою пояснюється складними й успішними реформами у сфері макроекономічного управління та розбудови інститутів, які влада впровадила протягом останніх років перед війною", – додав він. 

Така увага до реформ, на думку Банерджі, а також зміцнення потенціалу і прозорості управління матиме важливе значення для переходу до повоєнного відновлення.

Раніше

Директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі розповів про те, які пріорітети визначив уряд України щодо економічних потреб держави. Детальніше тут.

Читайте також:
Керівників ТЦК, причетних до мобілізації "заброньованих", будуть карати, а зменшити черги в ТЦК допоможе лише цифровізація: Федієнко про мобілізацію в Україні
Нідерланди планують постачати F-16 Україні з осені
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова