Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, – Сирський

Головком наголошує на важливості присутності командира підрозділу на місці бойових дій

Сирський

Джерело: відкриті джерела

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський протягом двох діб працював у частинах, які ведуть оборонні дії на Покровському та Курахівському напрямках. За його словами, там російська армія сконцентрувала головний удар. Про це він повідомив у себе на сторінці у Facebook.

"Саме тут зосереджені основні ударні сили ворога, який намагається прорвати оборону наших військ та, розвиваючи успіх, вийти до великих населених пунктів Курахове та Покровськ", – написав головком.

Олександр Сирський зазначив, що російська армія, маючи перевагу в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, щоденно атакує позиції українських військ.

"Наша задача в цих умовах – утримати займані рубежі та позиції вогнем артилерії, ударними БпЛА та всіма засобами завдати максимальних втрат ворогу, виснажити його, тим самим зірвати ворожі плани і виграти час для формування та підготовки наших резервів", – сказав головнокомандувач ЗСУ.

При цьому він також наголосив на важливості присутності командира підрозділу на місці бойових дій.

"Під час роботи з командирами бригад та їх підлеглими прийняв всі необхідні рішення щодо посилення оборони резервами, виділення додаткової кількості ракет, боєприпасів, засобів РЕБ та БпЛА. Впевнений, це допоможе нашим підрозділам успішно відбивати атаки противника та завдавати йому суттєвих втрат", – додав Сирський.

Засідання Ставки

У своєму вечірньому відеозверненні президент України Володимир Зеленський повідомив, що провів засідання Ставки, де була і доповідь головкома Сирського про ситуацію на фронті.

"Він був на передовій, безпосередньо у бригадах. Доповів про ключові виклики та потреби. Готуємось. Була також доповідь щодо нашого власного виробництва зброї та комплектації наших бригад. Максимум робимо, щоб дати більше зброї для наших воїнів. Окремо обговорили постачання від партнерів: терміни постачання та можливість прискорити реальне надходження зброї та снарядів від партнерів. За політичними рішеннями має бути реальна логістика – реальне отримання зброї нашими воїнами. Всі, хто залучений, мають зараз працювати 24/7 з партнерами, зокрема зі Сполученими Штатами", – зазначив глава держави.

Більше про ситуацію на фронті

За даними Генштабу, протягом доби було зафіксовано 87 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав 2 ракетних та 69 авіаційних ударів, здійснив 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури", – йдеться у повідомленні.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 4 атаки ворога, ще 11 – на Бахмутському та 22 – на Авдіївському напрямках.

Додамо

Минулого тижня начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергій Чаус заявив, що армія РФ дійшла до межі міста Часів Яр Донецької області, там тривають важкі бої, а у місті залишається майже 700 цивільних.

Зазначалося, що російська армія оперативно посилює свої підрозділи на сході, щоб повністю захопити Донецьку область до того, як в Україну надійде нова партія зброї.

Як раніше повідомляв головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, російським військам наказали захопити місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня.  

Читайте також:
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25